Surpriză neașteptată pentru personalul medical din Sibiu. Au fost copiloți de raliu pentru o zi
Medicii și asistenții medicali din Sibiu au primit o neașteptată gură de oxigen. Au fost invitați să schimbe combinezonul de protecție cu cel de pilot de raliu.
Copilot, mai precis, căci au stat în dreapta. Și așa, au simțit din plin adrenalina.
Vreme de câteva ceasuri, medicii și asistenții au uitat de lupta pe care o duc în unitățile din linia întâi.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Constantin Popescu, Serviciul Ambulanță Sibiu: „Nu poți să lucrezi unde lucrăm noi dacă nu iți place un pic de adrenalină."
Bogdan Paul Csillag, medic UPU Sibiu: „Am rupt un pic o rutină care deja devine cenușie și grea. Sunt mai vitezoman, pasiunea mea e motocicleta și trebuie să recunosc, în meseria mea pasiunea este să zbor cu elicopterul și să fac misiuni de salvare aeriană."
Ultimele luni nu au fost deloc ușoare, spun medicii, care încearcă să rămână optimiști, în ciuda realității înconjurătoare. Raliul i-a făcut să mai uite din probleme și griji.
Ion Nicolas, medic rezident: „Încercăm să trecem peste, mergem înainte cu toate piedicile, cu tot ce e la spital, ce ne oferă statul, spitalul, asta e. Se acumulează foarte mult”.
Victoria Bîeluțiu, medic infecționist, șef secția Boli Infecțioase: „Demult cred că nu am mai descărcat atâta adrenalină. Este o eliberare care mă și încarcă în același timp. Așa că o să merg înapoi la spital să dau ce am acumulat acum. După multe luni în care n-am avut nici o experiență deosebită, asta s-a potrivit de minune.”
Experiența le-a fost oferită de organizatorii Raliului Sibiului, desfășurat în fiecare an în luna august. La volan au stat piloții care se întrec de regulă în competiție.
Sebastian Barbu, pilot: „E un sentiment plăcut, ne eliberăm psihic, fizic, de toate gândurile și pentru noi e cel mai bun sentiment.”
Horațiu Baltador, organizator raliu: „Am încercat să-i scotem un pic din ambianța asta de spital, de stres, de tot ceea ce implică și i-am adus aici să simtă și ei ce înseamnă să fii un copilot într-o mașină de raliuri.”
De la începutul pandemiei, în județul Sibiu au fost depistate pozitiv 810 persoane, iar 64 de pacienți au decedat. Aproape 600 de oameni au ajuns la casele lor, datorită celor care i-au îngrijit.