De sambata de la ora 14:00 suntem sub cod galben de ninsori si viscol

×
Codul embed a fost copiat

Iarna isi arata coltii in acest weekend. 14 judete din est vor fi afectate de intemperii, sudul e amenintat de ploi, iar vestul de inundatii. Frigul a ucis doi oameni, iar ceata a acoperit mai multe regiuni si a provocat zeci de accidente.

"Infernul alb" a pus stapanire pe sud-estul tarii! Viforul musca din Romania

Pe soselele din judetul Galati vizibilitatea este mai mica de 50 de metri. De aceea soferii nu se pot deplasa cu mai mult de 30-40 de km pe ora. Este rau de tot si pe soselele din Braila din cauza cetii.

In aceste conditii soferii conduc parca legati la ochi. Si fara niciun alt ajutor. Luna decembrie a venit si cu un munte de necazuri. Sute de oameni au stat peste 24 de ore fara curent electric. Majoritatea sunt in Dambovita.

100 de localitati din 6 judete sunt in bezna, potrivit furnizorilor de electricitate. Peste 300 de transformatoare au cedat. Mai rau este ca zeci de mii de oameni nu au nici caldura.

Citește și
Muntii Bucegi
Weekend cu frig si zapada! Afla prognoza meteo pentru toate zonele
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

In weekend va ninge abundent, iar in zonele de campie va fi viscol. Atentionarea meteorologica intra in vigoare pe 04 decembrie, la ora 14:00 si expira pe 05 decembrie la ora 8:00.

Timp de 20 de ore, in Moldova, nordul si estul Munteniei si partea continentala a Dobrogei, precum si in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile, iar vantul se va intensifica, viscolind trecator ninsoarea.

Indeosebi in centrul si sudul Moldovei si in zona montana aferenta se va depune strat de zapada mai consistent.

Polei si lapovita in restul tarii

Pe parcursul zilei de 4 decembrie va ploua abundent in cea mai mare parte a Olteniei, in Muntenia si in sudul Moldovei, unde cantitatile de apa vor depasi local 25-30 si izolat 50 l/mp.

In Bucuresti va ploua de pe 4 decembrie pana in noaptea de 5, cand sunt conditii de transformare a precipitatiilor in lapovita sau ninsoare.

Cod portocaliu de inundatii pe raul Crasna

Hidrologii au dat si ei alerte din cauza precipitatiilor abundente. Astfel, pe raul Crasna, in judetul Satu Mare, este cod portocaliu valabil pana duminica dupa-amiaza.

Godul galben valabil inca de marti este mentinut pe raurile Tur, Barcau, Crisul Negru, Bega Veche, pe Jiu si pe afluentii sai de dreapta si pe afluentii Oltului inferior, in sectoare aferente judetelor Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Hunedoara, Gorj, Dolj, Mehedinti si Valcea.

Va fi atentionare de vineri pana duminica, si pe raurile Arges, Prahova si Teleajan.

Prognoza meteo pe regiuni, pana luni

Sambata cerul va fi mai mult noros, exceptand regiunile vestice si nord-vestice unde va deveni variabil. Vor cadea precipitatii mai pe arii extinse in sud si sud-est si izolat in rest. In zona montana precipitatiile vor fi predominant sub formã de ninsoare. Vantul va avea intensificari la munte, iar noaptea si in Dobrogea si Baragan.

Temperaturile maxime se vor situa intre 2 si 12 grade, usor mai ridicate pe litoral, iar cele minime intre -8 si 2 grade.

Duminica cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei in sud si sud-est, unde izolat vor cadea precipitatii slabe, mai ales sub forma de ploaie. In cursul noptii cerul se va innora treptat in regiunile intracarpatice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si in Dobrogea.

Temperaturile maxime se vor situa intre -3 si 7 grade, iar cele minime intre -8 si 2 grade, usor mai coborate in depresiuni.

Luni va ploua in vest, nord si centru, dar pe arii restranse In restul tãrii vor fi innorãri temporare si local in zonele joase, mai ales noaptea si dimineata, va fi ceatã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 8 grade, iar cele minime intre -4 si 6 grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
MAE: Atentie la calatoriile in Europa, vremea rea afecteaza transporturile
MAE: Atentie la calatoriile in Europa, vremea rea afecteaza transporturile

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in perioada urmatoare in Europa sa se informeze, inainte de a pleca de acasa, despre conditiile meteorologice.

Weekend cu frig si zapada! Afla prognoza meteo pentru toate zonele
Weekend cu frig si zapada! Afla prognoza meteo pentru toate zonele

Meteorologii spun ca astazi si maine vremea va fi in usoara incalzire si ca fenomenul de inghet va mai exista doar in zonele depresionare si la munte. In weekend, frigul revine insa si s-ar putea ca zapada sa cada in mai multe zone din tara.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.