Prognoza meteo pe trei luni pentru Romania. Vezi ce iarna ne asteapta

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Tineti minte ziua de astazi, in care am experimentat temperaturi de sfarsit de vara, desi calendarul ne arata ca suntem in 10 noiembrie. S-au inregistrat 26 de grade, iar pamantenilor le-a revenit pofta de viata.

Numai ca meteorologii ne sterg repede zambetul de pe chipuri. Specialistii anunta ca in iarna care ne asteapta la cotitura, termometrele vor indica si -30 de grade. Din fericire, vor fi doar cateva episoade geroase.

Pare un scenariu absurd, dar la jumatate lunii noiembrie lumea s-a balacit in Marea Neagra. Au fost 22 de grade in aer si 16 in apa.

Meteorologii spun ca de astfel de temperaturi avem parte doar o data la 20 de ani.

Si in zona Moldovei, unde de obicei in aceasta perioada este foarte frig, aveai impresia ca a dat firul ierbii. S-au inregistrat 23 de grade, iar oamenii zburdau fericiti ca au scapat de geci si paltoane.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Insa ca orice minune si aceasta tine doar 3 zile, pentru ca in curand valul de aer cald din Nordul Africii va urca spre Polonia.

Seful ANM nu a exclus insa posibilitatea ca in anumite perioade de timp si in anumite zone sa apara fenomene meteo extreme, aratand insa ca acestea vor putea fi prognozate cu maximum 10 zile inainte de a se produce. "Spun ca va fi o iarna normala. Asta nu inseamna ca nu putem avea, intr-o anumita zona, o perioada de o saptamana sau chiar mai mult, cu minus 35 de grade sau cu zapada de zeci de centimetri".

In luna decembrie, temperaturile se apropie de valorile obisnuite pentru acea perioada, exceptand centrul si nordul tarii, unde va fi ger. Cu alte cuvinte, ne putem astepta si la temperaturi cu plus, dar si la -30 de grade celsius. In orice caz, nu vom avea o luna a cadourilor fara zapada: va ninge abundent in vestul si nord-vestul Romaniei.

Ianuarie se anunta extrem de friguroasa, iar meteorologii prognozeaza si viscole. Asta inseamna ca traficul se poate ingreuna mai ales in vestul si centrul tarii, acolo unde zapada va fi din belsug.

Prognoza detaliata pe 3 luni

Noiembrie

In luna noiembrie se vor inregistra "valori apropiate" de normele climatologice lunare in majoritatea regiunilor Romaniei. In centrul si nordul tarii, temperaturile medii lunare se pot situa chiar sub mediile multianuale pentru aceasta perioada. Precipitatiile pot fi si ele in cantitati normale, insa local in vestul, centrul si nord-vestul tarii pot cadea cantitati de precipitatii mai mari decat mediile multianuale.

Decembrie

Situatia arata aproximativ la fel si pentru luna decembrie, temperaturile fiind aproximativ similare, chiar putin mai mari decat media lunara multianuala. Precipitatiile vor fi si ele apropiate de normal, cu exceptia unor zone din vest si nord-vest, unde cantitatea poate depasi norma.

Ianuarie

Si in ianuarie 2011 regimul termic va fi in general peste media lunara, exceptie facand nordul si centrul tarii, unde temperaturile pot fi mai scazute. Cantitatile de precipitatii nu depasesc valorile normale decat, posibil, in vestul si centrul tarii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Vremea va fi foarte calda miercuri, dar vor fi si cateva ploi.
Maximele se vor incadra in intervalul 16-26 poate 27 de grade.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.