România, învinsă de Coreea de Sud cu 4-0, dar rămâne în cursă pentru sferturi, la Jocurile Olimpice

românia, JO
Agerpres

Selecţionata României a fost învinsă de Coreea de Sud cu 4-0 (1-0), duminică, la Kashima, în Grupa B a turneului masculin de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, dar rămâne în cursă pentru sferturile de finală.

Echipa antrenată de Mirel Rădoi a făcut un meci foarte modest, jucătorii noştri comiţând toate erorile posibile, de la autogol, cartonaş roşu şi penalty, până la pase greşite şi alte greşeli tehnice.

România, care a învins Hondurasul în primul meci cu 1-0, rămâne în cursă pentru sferturile de finală, însă va trebui să învingă Noua Zeelandă în ultimul meci pentru a merge mai departe.

Jucătorii români au fost depăşiţi de adversari la toate capitolele, viteză, capacitate de efort, tehnică, inspiraţie, dorinţă, spirit de sacrificiu, echipă, şansă.

Prima ocazie a asiaticilor a venit în min. 11, când Aioani a respins mingea reluată din careu de Uijo Hwang. Coreea de Sud a mai avut o oportunitate bună în min. 24, dar lovitura de cap a lui Taewook Jeong a trimis mingea peste poartă.

Citește și
canotaj
Jocurile Olimpice, Canotaj: România, calificată în finalele A la dublu vâsle feminin şi patru rame masculin
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Coreea a deschis scorul în min. 27, când căpitanul echipei noastre, Marius Marin (Pisa), a trimis imparabil în propria poartă mingea venită din centrarea lui Dongjun Lee.

România a avut apoi o şansă mare de a restabili egalitatea, beneficiind de o lovitură liberă din careul sud-coreean, de la circa 10 metri, la o gafă a portarului, dar şutul lui Ciobanu a fost respins de Bumkeun Song (34).

A fost ultimul zvâcnet ofensiv al echipei noastre înainte de pauză, în rest adversarii având ocazie după ocazie. Seungwon Jeong (37) a tras de la peste 22 de metri, dar a respins Aioani. Dujae Won (39) a trimis pe lângă poartă din careu. Donggyeong Lee (43) a şutat frumos de la 17 metri, pe lângă ţintă, spre uşurarea lui Aioani, care nu a avut reacţie. Portarul nostru a fost şi el aproape de autogol, în min. 45, când a scăpat mingea printre picioare la o centrare, dar l-a salvat bara.

România a intrat la pauză în zece oameni, după ce Ion Gheorghe a primit al doilea cartonaş galben pentru o intrare stupidă la centrul terenului.

Jocul a avut un singur sens în repriza secundă, tricolorii făcând faţă cu greu atacurilor în valuri ale coreenilor. Aioani (52) s-a opus golului la şutul lui Uijo Hwang, scăpat singur. Avantajul asiaticilor s-a majorat în min. 59, când şutul de la 22 de metri al lui Donggyeong Lee a fost deviat nefericit de Valentin Gheorghe, iar apoi şi de Wonsang Um: 0-2.

Hwang (70) a trimis cu capul în plasa laterală, reluând o centrare la colţul scurt, după care Ricardo Grigore a fost în prim plan de două ori. În min. 77 a respins din faţa porţii goale, la un atac sud-coreean, iar în min. 83 l-a faultat în careu pe Seol Youngwoo, iar Kangin Lee a transformat penalty-ul: 0-3.

Ultimul gol a fost înscris de acelaşi Kangin Lee (90), jucătorul Valenciei marcând cu un şut de la 15 metri.

În celălalt meci din grupă, Hondurasul a învins Noua Zeelandă cu 3-2.

Coreea de Sud e lider, cu 3 puncte (+3), urmată de Honduras şi Noua Zeelandă, câte 3 puncte (0), şi România, 3 puncte (-3).

Miercuri, 28 iulie, sunt programate ultimele meciuri din grupă, România - Noua Zeelandă (ora României 11:30, Sapporo) şi Coreea de Sud - Honduras (ora României 11:30, Yokohama). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.

România - Coreea de Sud 0-4 (0-1)
Au marcat: Marius Marin (27, autogol), Wonsang Um (59), Kangin Lee (84 - penalty, 90).
Ibaraki Kashima Stadium, Kashima
JO 2020 - Grupa B

Au evoluat echipele:
România: 1. Marian Aioani - 6. Virgil Ghiţă, 8. Marius Marin (căpitan), 4. Alexandru Paşcanu - 7. Ion Gheorghe, 10. Andrei Ciobanu (13. Eduard Florescu, 76), 18. Marco Dulca (5. Tudor Băluţă, 77), 2. Radu Boboc (17. Ricardo Grigore, 64) - 21. Antonio Sefer (11. Valentin Gheorghe, 56), 9. George Ganea (19. Andrei Sîntean, 56), 20. Alexandru Dobre. Selecţioner: Mirel Rădoi.
Rezerve neutilizate: 1. Mihai Popa - 15. Andrei Chindriş.

Coreea de Sud: 1. Bumkeun Song - 12. Seol Youngwoo, 5. Taewook Jeong (căpitan), 4. Jisu Park, 19. Yoonseong Kang - 17. Wonsang Um (3. Jaewoo Kim, 90), 15. Dujae Won, 6. Seungwon Jeong (7. Changhoon Kwon, 46), 11. Dongjun Lee (9. Minkyu Song, 65) - 10. Donggyeong Lee (21. Jingyu Kim, 79) - 16. Uijo Hwang (8. Kangin Lee, 79). Selecţioner: Hagbum Kim.
Rezerve neutilizate: 18. Joonsoo Ahn - 2. Youhyeon Lee.

Mirel Rădoi: O umilinţă


Selecţionerul Mirel Rădoi a concluzionat că echipa României a fost umilită de Coreea de Sud în al doilea meci din faza grupelor turneului olimpic.

"Cele două greşeli personale, cartonaşul roşu, în primul rând şi, după aceea, autogolul au cântărit cel mai mult în acest meci. Ne-a fost predată o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate. Până la urmă am jucat două meciuri pentru o finală, al treilea, aşa că nu avem altceva de făcut decât să mergem şi să câştigăm ultima partidă. Sunt foarte multe echipe care au câştigat prima partidă din grupă şi după nu s-au calificat mai departe. Sper să nu fie rândul nostru, sper să fie încă o reuşită a naţionalei României, important este că am ajuns... Indiferent ce se întâmpla în seara asta, tot meciul cu Noua Zeelandă putea să fie decisiv. Din punctul ăsta de vedere, am vrut o finală, o avem. Va trebuie să schimbăm câteva lucruri din mers cred că cea mai importantă problemă este cea din punct de vedere fizic, să recuperăm jucătorii cât mai repede. Din punct de vedere psihologic îi vom remonta pe jucători, va trebui să vedem cât de repede îi putem remonta din punct de vedere fizic. Aici este marea noastră problemă, dar nu avem ce să facem, trebuie să mergem în continuare pozitivi, chiar dacă rezultatul din sear asta nu arată aşa ceva. Am suferit o lecţie de fotbal, o lecţie de mentalitate, o umilină în seara asta. Trebuie să vedem cum facem să trecem cât mai repede peste asta, dar din punct de vdere psihologic sunt sigur că o să trecem. Va trebui să recuperăm jucătorii cât mai repede, să facem o evaluare a celor care pot juca această finală", a declarat Mirel Rădoi, la TVR1.

 

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Ministrul Sportului va participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
Ministrul Sportului va participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, va participa la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Jocurile Olimpice, Canotaj: România, calificată în finalele A la dublu vâsle feminin şi patru rame masculin
Jocurile Olimpice, Canotaj: România, calificată în finalele A la dublu vâsle feminin şi patru rame masculin

Echipajele de dublu vâsle feminin şi patru rame fără cârmaci masculin ale României s-au calificat în Finalele A la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce au câştigat cursele de duminică, scrie Agerpres. 

Jocurile Olimpice de la Tokyo. Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala de la sărituri
Jocurile Olimpice de la Tokyo. Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala de la sărituri

Sportivul român Marian Drăgulescu a ratat calificarea în finala de la sărituri, sâmbătă, după încheierea concursului masculin de calificare la gimnastică artistică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.