Horia Tecău, despre cum devii campion de Grand Slam după ce ai pierdut trei finale la rând

Dată publicare: 08-07-2020 19:37
Dată actualizare: 08-07-2020 19:37


Tenismanul Horia Tecău dezvăluie, în emisiunea "Interviurile lui Vitalie", care sunt greșelile pe care le fac părinții atunci când copiii lor sunt talentați la sport, dar și cum poți deveni campion de Grand Slam după ce ai pierdut trei finale la rând.

Horia Tecău a vorbit, în emisiunea difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro, despre cum își pot ajuta părinții copiii care vor să practice sport de performanță și care sunt greșelile cele mai des întâlnite.

"Pe primul loc aș pune aglomerarea cu prea multe activități prea devreme. Dacă vorbim de tenis, tenis mult prea serios la o vârstă mult prea fragedă. Tenisul este o joacă la început, tenisul trebuie să devină serios abia la 13, 14, 15 ani. Adică atunci când îți dai seama că aste este ceea ce vrei faci. Pentru a face sport, trebuie să fii proaspăt și din punct de vedere fizic, și mental. Nu aglomerați copiii prea mult, prea devreme. Fără presiune, adică susținere, bucurie, aveți grijă să se bucure de experiența sportivă, aveți grijă să fiți și voi bucuroși de această experiență. Dacă sunt copil și simt părintele cu presiune, atunci simți și tu presiunea respectivă", a spus Tecău.

Întrebat de corespondentul Pro TV Vitalie Cojocari de ce este nevoie și ce mentalitate trebuie să ai pentru a câștiga un turneu de Grand Slam după ce ai pierdut trei finale la rând, Horia Tecău a răspuns: "Asta a fost lecția mea pe care trebuia să o învăț. Eu trebuia să învăț să am încredere în mine până la capăt. Să cred în mine că pot câștiga acest meci suprem, care pentru mine de mic era ... Finala de la Wimbledon era meciul meciurilor pentru mine". 

Urmăriți în continuare dezvăluirile lui Horia Tecău în VIDEO-ul de mai sus.