„Operațiunea Golden Orb”: Detalii despre încoronarea lui Charles al III-lea. Cum vrea regele să se desfășoare
Încoronarea regelui Charles al III-lea poartă numele de „Operațiunea Golden Orb”. Câteva detalii au ieșit la iveală din această amplă operațiune care se află deja în plină desfășurare.
Regele Charles al III-lea își dorește să aibă parte de o ceremonie modestă în primăvara anului viitor și este posibil ca aceasta să aibă loc la aniversarea a 70 de ani de la încoronarea mamei sale, conform Daily Mail.
Conform unor surse, această ceremonie ar urma să aibă loc pe 2 iunie 2023.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
„Operațiunea Golden Orb”, numele dat planificării încoronării lui Carol, este deja în desfășurare și se așteaptă ca regele să se folosească de toată această procedură pentru a-și pune amprenta asupra monarhiei.
Astfel, sursele au dezvăluit că ceremonia s-ar putea să fie „mai scurtă, mai restrânsă și mai puțin costisitoare” decât cea de la încoronarea reginei Elisabeta a II-a din 1953. Aceasta ceremonie a lui Charles al III-lea va include și o parte dedicată vieții reginei.
Ce mesaj vrea Charles să transmită
În acest fel el ar vrea să transmită oamenilor cum va funcționa monarhia de acum înainte, și anume într-o formă mult mai modestă, ținând cont de criza continuă care afectează națiunea.
Aceasta ar fi o modalitate de a arăta publicului și lumii cum va funcționa „monarhia sa slăbită” în viitor, precum și să țină cont de criza continuă a costului vieții care afectează națiunea.
În timp ce aspectele tradiționale ale ceremoniei vor rămâne probabil neschimbate, se pare că Regele va încerca să celebreze și să „protejeze diversitatea” Marii Britanii invitând membri din mai multe religii, inclusiv creștini, musulmani, evrei, hinduși și budiști.
Nu se așteaptă detalii oficiale în următoarele zile despre această operațiune, având în vedere că regele și familia sa au mers la Balmoral pentru o perioadă de doliu regal privat după moartea reginei Elisabeta a II-a.
Cum a fost încoronarea reginei
Regina Elisabeta a II-a a avut de așteptat 16 luni până la încoronare în 1953, dar se pare că în cazul lui Charles se va întâmpla mult mai repede.
În iunie 1953, regina a fost încoronată în cadrul unei ceremonii fastuoase, despre care se spune că ar fi costat 1,57 milioane de lire sterline, echivalentul a 45 de milioane de lire sterline în prezent.
Iar decizia regelui de a avea parte de o ceremonie de încoroare mult mai scurtă și mult mai ieftină se așteaptă să fie foarte apreciată de britanici.