„Le place să se relaxeze în brațele clienților.” O cafenea cu purceluși a fost deschisă în Tokyo
Dacă mai peste tot în lume găsim cafenele unde clienții sunt întâmpinați de pisici, japonezii au venit cu o nouă idee.
Un antreprenor din Tokyo a deschis o cafenea unde invitații permanenți sunt purceii. Localul are un mare succes, iar iubitorii de animale spun că se simt extraordinar în compania purcelușilor.
Asta pentru că sunt niște animale foarte curate și pline de afecțiune, în ciuda prejudecăților.
În această cafenea din centrul metropolei Tokyo, purcelușii sunt la ei acasă. Surprinzător, clienții se înghesuie să le ofere atenție, în timp ce-și savurează cafeaua.
Bărbat: „Oh, sunt atât de drăguți și atât de mici. Aș lua unul acasă chiar acum.”
Femeie: „Ne-am gândit că o cafenea cu purcei este puțin diferită. Sunt animale pe care copiii nu le întâlnesc foarte des, mai rar să țină un porc în brațe și să-l mângâie.”
Cafeneaua găzduiește doar porci din rase de talie foarte mică, din motive lesne de înțeles. Iar chelnerii, care au grijă de simpaticele animale spun că s-au atașat de purceluși și abia așteaptă să ajungă la muncă.
Chelner: „Fiecare purceluș este unic și are propria lui personalitate. Puteți să observați că unii sunt mai încăpățânați, în timp ce alții sunt foarte blânzi și ascultători. În comparație cu câinii și pisicile, porcii sunt chiar mai prietenoși și le place adesea să se relaxeze în brațele clienților.”
Cafenelele cu animale au devenit tot mai populare în Japonia. În ultimii ani au apărut inclusiv localuri în care clienții împart spațiul cu bufnițe sau cu vidre. Specialiștii atrag însă atenția că astfel de idei nu sunt întotdeauna benefice pentru animale.
Timothy C. Bonebrake. Professor, Școala de Științe Biologice, Universitatea din Hong Kong: „Localurile care adoptă animale domestice și se preocupă de soarta lor sunt însă binevenite”, subliniază specialistul.
Timothy C. Bonebrake. Professor, Școala de Științe Biologice, Universitatea din Hong Kong: „Cred că proveniența din surse etice a acestor animalelor și ce se întâmplă cu ele când părăsesc cafeneaua sunt lucruri foarte importante care trebuie luate în considerare. ”
În final, atât clienții cafenelei cât și specialiștii sunt de acord cu un lucru.
Dr. Bruce Kornreich, profesor de științe clinice la Colegiul de Medicină Veterinară al Universității Cornell din Ithaca, N.Y: „Să ai pe aproape sau să deții un animal de companie poate oferi beneficii pentru sănătatea mintală și fizică a oamenilor.”