Zelenski: Strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige acest război

zelenski
IMAGO

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, într-un nou discurs, că Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul şi că ucrainenii sunt mai puternici decât rachetele ruşilor.

“Astăzi a avut loc unul dintre cele mai brutale atacuri asupra Mikolaivului şi regiunii din întreaga perioadă de război. Zeci de proiectile şi rachete. Ocupanţii au lovit clădiri rezidenţiale, şcoli, alte infrastructuri sociale şi facilităţi industriale. Atacul ruşilor a luat vieţile lui Oleksii Vaadaturski şi soţiei sale Raisa, fondatorul uneia dintre cele mai mari companii agricole ucrainene, Nibulon, Eroul Ucrainei. Condoleanţe sincere rudelor şi prietenilor cuplului Vadaturski, potrivit News.ro.

Exact astfel de oameni, astfel de companii, sudul Ucrainei noastre au garantat siguranţa alimentară a lumii. Aşa a fost şi va fi mereu. Teroriştii ruşi nici măcar nu ar trebui să spere că vor putea distruge potenţialul social şi industrial al Ucrainei şi vor păşi printre ruine.

Capacităţile noastre sunt categoric mai puternice decât rachetele şi proiectilele Rusiei”, a spus Zelenski.

Volodimir Zelenski a precizat că Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul. “Acum armata rusă încearcă să îşi întărească poziţiile în zonele ocupate din sudul ţării noastre. O parte din forţele ruse din est se deplasează către sud, către regiunea Herson şi regiunea Zaporojie. Însă asta nu îi va ajuta. Niciun atac al ruşilor nu rămâne fără răspuns din partea noastră. Forţele Armate ale Ucrainei sunt gata să răspundă oricărei noi activităţi a ocupanţilor. Strategic, Rusia nu are nicio şansă să câştige războiul. Şi trebuie să rezistăm, astfel încât chiar şi la nivel tactic statul terorist să îşi simtă înfrângerea. Trebuie să rezistăm în sud, în est, peste tot. Să ne menţinem unitatea, nu doar până la victorie, ci şi după, ca să refacem tot ce a fost distrus de ocupanţi. Cred că vom face toate astea”, a adăugat preşedintele ucrainean.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 159. SUA urmează să trimită Ucrainei armament suplimentar în valoare de 550 de milioane de dolari

Olenivka
Ambasadorul SUA la Kiev: Atacul din Olenivka, de neconceput. Îi vom da Ucrainei ceea ce îi trebuie ca să se apere

Ambasadorul SUA la Kiev, Bridget Brink, a condamnat atacul asupra penitenciarului Olenivka, calificându-l într-un mesaj postat în social media drept “de neconceput”.

Nava Odesa
Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat din portul Odesa. VIDEO

Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat luni dimineaţa din portul Odesa, în conformitate cu acordul semnat la Istanbul cu Rusia, a anunţat Ministerul turc al Apărării, transmite AFP.

Dimitri Kuleba
Dmitro Kuleba: Reluarea exporturilor de cereale este o uşurare pentru lume

Reluarea exporturilor de cereale ucrainene, pentru prima dată după începerea invaziei ruse, este "o uşurare pentru lume", a reacţionat luni ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, potrivit AFP şi DPA.

rachete HIMARS
Moscova susţine că a distrus încă două lansatoare de rachete multiple HIMARS ale Ucrainei

Ministerul Apărării rus a anunţat luni că forţele sale au distrus două lansatoare de rachete multiple HIMARS ale armatei ucrainene în regiunea Harkov şi un sistem de lansare a rachetelor antinavă Harpoon în regiunea Odesa, potrivit Reuters.

rachete MLRS
Lansatoarele de rachete multiple de tip MLRS MARS II, donate de Germania, au ajuns în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Rezniko, a declarat că lansatoare de rachete multiple de tip MLRS MARS II, donat de Germania, au sosit în Ucraina, relatează CNN.

razboi ucraina ziua 153
SUA vor trimite Ucrainei armament suplimentar în valoare de 550 de mil. $, inclusiv muniţie pentru HIMARS

Statele Unite anunţă luni că urmează să trimită armament suplimentar, în valoare de 550 milioane de dolari, forţelor ucrainene care luptă împotriva invaziei ruse, inclusiv muniţie pentru lansatoare de rachetă, tot mai importante în bătălie, relatează AFP.

autobuz
Trei persoane au fost ucise într-un bombardament rusesc în timp ce erau evacuate din Herson cu un microbuz

Trei persoane au fost ucise într-un bombardament rusesc în timp ce erau evacuate din Herson cu un microbuz, a anunţat armata ucraineană, relatează The Guardian.

Citește și...
E oficial: UE a limitat plățile cash. Suma maximă pe care o mai poți achita în numerar
E oficial: UE a limitat plățile cash. Suma maximă pe care o mai poți achita în numerar

Parlamentul European a adoptat, miercuri, un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.

 

Antony Blinken, apel către SUA și China să „gestioneze relaţiile dintre ţări în mod responsabil
Antony Blinken, apel către SUA și China să „gestioneze relaţiile dintre ţări în mod responsabil"

Antony Blinken cere SUA și Chinei să gestioneze diferendele lor în mod "responsabil". Secretarul de stat american face un apel către cele națiuni să găsească un numitor comun pentru a-și rezolva problemele.

POLITICO: Cum ar putea diviza Europa o a doua preşedinţie a lui Trump
POLITICO: Cum ar putea diviza Europa o a doua preşedinţie a lui Trump

Revenirea la putere a lui Donald Trump în SUA nu ar fi doar cel mai mare test din istoria postbelică a relaţiilor transatlantice, ci ar putea reprezenta un risc existenţial pentru unitatea europeană.

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.