Mii de membri ai echipajului, în pericol de moarte pe un portavion american. Mesajul disperat al căpitanului

Dată publicare: 01-04-2020 08:52
Dată actualizare: 02-07-2020 12:43


portavion

Comandantul portavionului a fost refuzat de Pentagon, căruia i-a cerut să autorizeze evacuarea echipajului, într-o scrisoare cu accente dramatice, relatează AFP.

 

”Nu cred că am ajuns la acest stadiu”, a declarat secretarul american al Apărării Mark Esper, chestionat pe postul CBS cu privire la o posibilă evacuare a portavionului, care se află la chei în Insula Guam, la Oceanul Pacific.

Marinarii de pe portavionul american USS Theodore Roosevelt, pus în carantină pe insula Guam, riscă să moară, avertizează căpitanul navei.

În urma agravării situației și a confirmării a 40 de cazuri cu noul coronavirus, căpitanul a cerut ajutor printr-o scrisoare pentru ca viețile marinarilor să fie salvate, potrivit The Guardian.

El a descris situația ca fiind din ce în ce mai complicată, pe măsură ce tot mai mulți marinari sunt testați pozitiv pentru Covid-19. Căpitanul a mai cerut ca peste 4.000 de membri ai echipajului să fie luaţi de pe portavion și izolaţi.

„Nu suntem în război. Marinarii nu trebuie să moară. Dacă nu acționăm acum, vom eșua în a avea grijă de ei”, a mai declarat el.

În urma apelului, autoritățile din Guam au susținut că nu au suficiente paturi și că se discută pentru a se folosi hotelurile și se ia în considerare și amplasarea unor corturi.

„Nu e vorba că nu suntem de acord cu cerințele căpitanului. Încercăm să facem totul într-un anumit mod, pentru că nu e același lucru cu o navă de croazieră, vasul are muniție”, au mai spus oficialii.

Portavionul cu aproape 5.000 de membri ai echipajului la bord, se afla în Pacific, când a fost raportat primul caz confirmat cu coronavirus, acum o săptămână. De atunci, el se află în portul din insula Guam.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO