„Bine am făcut că am rămas pe vin”. Îmbolnăviri în Parlamentul European în urma consumului de apă posibil contaminată
Membrii PE au fost avertizaţi, joi, să nu consume din apa îmbuteliată care le este oferită în sediul de la Strasbourg, după ce mai multe persoane s-au îmbolnăvit acolo posibil din cauza apei contaminate.
„Sunteţi solicitaţi să nu beţi din niciuna din sticlele de apă în sediul Parlamentului European la Strasbourg”, se arată într-un mesaj SMS de urgenţă trimis miilor de angajaţi şi politicieni care au activitate în acel sediu, relatează Politico.eu, conform Agerpres.
Acelaşi mesaj menţionează şi un număr de telefon pentru urgenţe medicale care să fie apelat "în caz de expunere" şi avertizează că sticlele cu apă ce ar putea fi contaminată au fost distribuite inclusiv în birourile preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Potrivit unui oficial european, un număr neprecizat de persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat din apa îmbuteliată în sediul Parlamentului European, dar între timp şi-au revenit.
Serviciul de presă al legislativului european a anunţat că autorităţile franceze au fost alertate şi problema este în curs de investigare.
„Bine am făcut că am rămas pe vin”, a glumit un oficial european.
Sediul Parlamentului European are de mult timp o problemă cu siguranţa apei, însă cu cea de la robinet. Fostul preşedinte al acestei instituţii, David Sassoli, decedat în ianuarie 2022 în urma unei pneumonii severe cauzate de Legionella, a negat, în 2021, că ar fi luat această bacterie din hemiciclul de la Strasbourg.
Serviciul de presă al Parlamentului European a emis între timp un comunicat în care afirmă că „în dimineaţa de 14 decembrie, în urma unei suspiciuni de contaminare a unei sticle de apă distribuite la Strasbourg, ca măsură de precauţie personalul şi eurodeputaţii au fost solicitaţi să nu bea din nicio sticlă de apă din sediul Parlamentului European până la noi dispoziţii”.
„Conform procedurii, autorităţile naţionale au fost informate şi sunt efectuate verificări. Se pare că incidentul a fost un caz izolat. Amploarea incidentului şi numărul de persoane afectate sunt foarte limitate: o sticlă şi două persoane care au suferit simptome uşoare şi şi-au reluat activitatea”, se arată în acelaşi comunicat.