Wuhan a ieșit din izolare. Rezidenți: ”Vă rugăm să învățați din greșelile noastre”

Ultima actualizare: 08-04-2020 12:16
wuhan
Getty

Orașul chinez Wuhan, de unde a apărut pandemia coronavirusului, și-a ridicat în cele din urmă carantina care a durat 11 săptămâni în condițiile în care infecțiile și decesele au scăzut.

Pe măsură ce ies din izolare, rezidenții împărtășesc lecțiile pe care le-au învățat și oferă cuvinte încurajatoare restului lumii, transmite BBC

O serie de mesaje video arată mai mulți cetățeni ai orașului prezentând experiențele trăite pe perioada în care au stat în izolare:

”Sper ca oamenii să învețe din greșelile pe care le-a făcut orașul Wuhan, astfel încât să se facă din ce în ce mai puține greșeli”.

”Privind în urmă la ultimele luni, aceasta a fost o perioadă foarte importantă în viața noastră. Amintirile sunt prețioase, dar înficoșătoare”.

”În loc să descriu izolarea ca un sacrificiu, prefer să spun că orașul a făcut tot posibilul pentru a lupta împotriva pandemiei alături de întreaga țară. Toți cei care stau acasă contribuie”.

”Wuhan a fost închis pentru un timp atât de îndelungat. La început, era neclar și nu credeam că izolarea era necesară. Însă după aceea au existat lipsuri de provizii. Era o teamă extremă și nu puteam dormi noaptea”.

”Medicii și asistentele au trebuit să ceară online consumabile medicale. Pacienții au spus că nu există paturi și că nu pot fi tratați. Treptat, au venit mai multe provizii și au ajuns echipe medicale din toată țara. Și numărul de cazuri noi a scăzut încet”.

Se menţin deocamdată restricţii de intrare în complexele rezidenţiale, unde continuă să fie efectuate controale de temperatură, precum şi cerinţa utilizării măştilor.

În centrele comerciale, supermarketurile sau parcurile care îşi redeschid porţile, afluxul de vizitatori va continua să fie limitat. Nu este permisă încă redeschiderea şcolilor din provincia Hubei.

Vicepremierul Sun Chunlan, care s-a deplasat la Wuhan pentru a supraveghea ieşirea din carantină, a cerut să nu se lase garda jos şi nici să se renunţe la standardele destinate limitării răspândirii virusului, pentru a se evita astfel revenirea epidemiei.

Orașul chinez Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, este locul unde au apărut primele cazuri de infectare cu noul virus.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO