"Vom prabusi acest avion". Amenintarea inscriptionata acum 2 ani, in araba, pe aeronava EgyptAir, prabusita in Mediterana

Ultima actualizare: 25-05-2016 06:56
avion EgyptAir

Avionul EgyptAir care s-a prabusit joi in Marea Mediterana fusese in urma cu doi ani tinta unor vandali, care au scrijelit in limba araba mesajul: "Vom prabusi acest avion".

Desi incidentul nu este legat de disparitia aeronavei, coincidenta a starnit noi discutii cu privire la masurile de securitate luate de companie pentru a se proteja de amenintarile teroriste.

Trei oficiali de securitate ai companiei EgyptAir au declarat ca mesajul de amenintare inscriptionat pe avion fusese scrijelit de mai multi angajati ai aeroportului din Cairo. Folosindu-se de un joc de cuvinte din ultimele doua litere ale codului de inregistrare al avionului, SU-GCC, si prenumele presedintelui egiptean Abdel Fattah el-Sisi, angajatii au scris si cuvintele "tradator" si "criminal" pe suprafata fuzelajului, relateaza New York Times.

Oficialii, intervievati separat, sub protectia anonimatului, au mai spus ca amenintarea a fost tratata, la momentul respectiv, drept un incident cu legaturi politice, mai degraba decat o avertizare terorista.

Insa EgyptAir a si inasprit masurile de securitate pe fopndul tensiunilor politice, a amenintarii jihadistilor, precum si a altor dezastre aviatice, asa cum a fost cazul avionului rusesc Metrojet, in care si-au pierdut viata 224 persoane, in octombrie. Compania aeriana a concediat mai multi angajati din cauza orietarii lor politice si a sporit numarul paznicilor neinarmati in avioane.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO