Triumf si moarte pe Everest, dupa ce o adolescenta de 19 ani a ajuns in varf. Soarta tragica a unei profesoare care cobora

22-05-2016 12:45

Everest

Alyssa Azzar, o adolescenta de 19 ani din Queensland, a devenit sambata cea mai tanara persoana de origine australiana care sa cucereasca varful Everest. Izbanda a fost umbrita insa de moartea unei conationale.

In aceeasi zi in care Alyssa reusea sa urce pana la 8.848 de metri, Dr. Maria Strydom, o profesoara in varsta de 34 de ani de la Universitatea Monash din Melbourne, a murit din pe drumul de coborare de pe munte. Si sotul sau Rob Gropel a fost ranit la coborare, dar a supravietuit. Se pare ca aerul rarefiat si presiunea scazuta i-au fost fatale femeii, care a acuzat o slabiciune severa atunci cand a ajuns la una dintre baze, potrivit The Guardian

Familia a aflat de tragica veste atunci cand sora Mariei a cauta numele ei pe internet si a dat peste un articol din Himalayan Times, in care se mai mentiona si moartea unui olandez.

Emotiile nu au trecut pentru Alyssa. "Coborarea muntelui este la fel de dificila ca urcatul, vor mai trece cateva zile pana sa ajunga la baza." a declarat un apropiat al adolescentei.

Sezonul catararilor era deschis de numai 10 zile, asta dupa ce din cauza avalanselor nimeni nu mai ajunsese pana in varf in ultimii doi ani. Anul trecut 19 oameni au murit si 61 au fost raniti din cauza caderilor de zapada generate de un cutremur puternic.
 

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO