”Virusul foamei” ar putea ucide 12.000 de oameni pe zi. Raportul care arată criza creată de coronavirus

Ultima actualizare: 09-07-2020 09:15
foamete
Getty

Chiar și 12.000 de persoane ar putea muri în fiecare zi de foame până la finalul anului, ca urmare a problemelor economice cauzate de noul coronavirus, avertizează Oxfam, citată de 20minutos.es.

Organizația umanitară vorbește despre ”virusul foamei” și despre ”noi epicentre ale foamei” în țări precum India, Brazilia și Africa de Sud.

Nici statele dezvoltate nu sunt ferrite de pericole, arată raportul, care precizează că în Marea Britanie aproape 3,7 milioane de oameni au cerut ajutor băncilor de alimente doar în primele săptămâni ale stării de urgență.

Pe baza informațiilor oferite de Programul Mondial de Alimentație, organizația susține că numărul oamenilor care vor fi afectați de foamete va depăși 270 de milioane până la finalul anului, o creștere semnificativă față de 149 de milioane, în 2019, scrie voanews.com.

Oxfam cere guvernelor să creeze sisteme ”sustenibile și corecte” și să lupte contra coronavirusului, dar să nu uite de pericolul reprezentat de foamete.

Între 6.000 și 12.000 de oameni ar putea muri de foame zilnic, combinat cu problemele sociale și economice create de pandemie, potrivit raportului Oxfam.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO