Cascadele zburatoare de langa Sidney. Apa curge in cer. VIDEO

Dată publicare: 30-05-2011 18:11
Dată actualizare: 04-11-2012 07:00


Natura continua sa ne ofere spectacole, pe cat de frumoase, pe atat de inspaimantatoare. Echipa unei televiziuni australiene a surprins mai multe tornade formate in apele Pacificului, la cativa kilometri de plajele din Sydney.

In paralel, metropola australiana lupta cu apele umflate de ploile torentiale din ultimele zile.

Cele trei fuioare aparute parca dintr-un film fantastic, masurau potrivit specialistilor, cel putin 600 de metri inaltime, fiind vizibile de la sute de kilometri distanta. Pentru privitorii din elicopter sau de pe tarm, uriasele coloane de vant si apa, dadeau impresia ca cerul soarbe cu paiul, apa oceanului.

Cand fuioarele de vant au ajuns la tarm, s-a inregistrat alt fenomen curios. Priviti cum apa acestor cascade nu mai cade in mare, ci se ridica direct spre cer, ca niste aburi, dintr-o plita prea incinsa.

Din fericire, nu exista informatii despre eventuale victime, nici pe apa, nici pe uscat. In schimb locuitorii din Sydney si imprejurimi au de luptat cu inundatii puternice, care au blocat zone intregi din oras. In afara metropolei, regiuni intregi au fost inundate, iar transportul feroviar si rutier este puternic afectat.


VIDEO PROTVPLUS.RO