Oamenii de stiinta cred ca au dat lovitura - au dezgropat un schelet care ar putea fi al Mona Lisei

Dată publicare: 30-05-2011 17:48
Dată actualizare: 08-08-2012 03:06


Mona Lisa

Arheologii care cauta ramasitele Mona Lisei lui Leonardo da Vinci au descoperit un schelet care ar putea apartine misterioasei femei care i-a servit drept model lui Leonardo, relateaza Livescience.com.


Scheletul a fost descoperit intr-o cripta din Florenta, unde oamenii de stiinta incearca sa gaseasca ramasitele Lisei Gherardini Del Giocondo, femeia despre care se crede ca a fost modelul lui da Vinci in faimoasa pictura, Mona Lisa.

E nebunie la Florenta. Mona Lisa, cautata prin cripte.Au inceput sapaturile

Antropologul Giorgio Gruppioni de la Universitatea din Bologna a declarat ca scheletul gasit pare a fi al unei femei. In orice caz, mai sunt necesare si alte analize pentru a se putea stabili cu exactitate daca este intr-adevar vorba despre o femeie si daca aceasta a trait si a murit in perioada in care a trait Del Giocondo.

Cercetatorii au ajuns la cripta din Florenta, dupa ce au studiat mai multe documente istorice, inclusive certificatul de deces al Lisei Gherardini, descoperit acum cativa ani. Din acte, reiese ca aceasta si-a petrecut ultimii doi ani din viata (pana a murit in 1542) la St. Ursula, in Florenta, dupa moartea sotului ei. Documentele mai arata si ca exista o cripta sub podeaua bisericii unde Gherardini.

Citeste si:

21 de ore de filmare. Ce contine caseta cu Jennifer Lopez in dormitor?

173 de romani pe lista celor mai inteligenti oameni din lume. Ce poti castiga daca ai un IQ de 130

Povestea lui Kate si William, filmata in Romania. O actrita nominalizata la Oscar e in distributie


 

Sursa: LiveScience


VIDEO PROTVPLUS.RO