VIDEO Chinezii au terminat primul spital de la Wuhan. În câte zile l-au construit


Ultimul update: Duminica 02 Februarie 2020 13:25
Data publicarii: Duminica 02 Februarie 2020 12:03
Categorie: Stiri externe

Primul dintre cele două spitale aflate în construcţie în Wuhan pentru a trata pecienţii infectaţi cu coronavirus este aproape finalizat și urmează să fie dat în folosință luni, informează BBC.

Spitalul Huoshenshan are 25.000 de metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 de paturi.

Potrivit sursei citate, 1.400 de cadre medicale din armată vor fi trimise aici.

În aceeași zonă, chinezii construiesc un al doilea spital, Leishenshan, care va fi dotat cu 1.300 de paturi. Ridicarea acestuia a fost programată să dureze în jur de două săptămâni, stadiul lucrărilor fiind avansat, așa cum se poate vedea din imaginile transmise live de chinezi.

Imaginile LIVE pot fi urmărite aici:

Leishenshan: http://t.cn/A6PIeT14

Bilanțul a crescut la 304 morți

 

Autorităţile chineze au confirmat, duminică, decesul a 304 oameni, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat decesul primei persoane în afara graniţelor Chinei - un bărbat în vârstă de 44 de ani, aflat într-un spital din Manila (Filipine).

Peste 14.800 de cazuri de contaminare cu acest nou coronavirus, descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (regiunea Hubei) din China, au fost înregistrate oficial până în prezent. Numărul depăşeşte pe cel al infecţiilor cu SARS (sindromul respirator sever acut), înregistrate în 2002-2003.

În afara Chinei, au fost semnalate cazuri de infectare în 24 de ţări, între care Marea Britanie, Spania, Franţa, Germania şi Statele Unite.

CCTV a transmis în direct construcţia spitalului, iar Global Times a scris că peste 40 de milioane de oameni au urmărit în China transmisiunile prin streaming.

În 2003, autorităţile chineze au contruit, în şapte zile, în Beijing spitalul Xiaotangshan, pentru a-i trata pe bolnavii SARS. La fel ca acela, Huoshenshan este construit din prefabricate.

Personalul medical va ajunge aici săptămâna viitoare.

VIDEO. China transmite LIVE construcția celor 2 spitale din Wuhan. Cum arată după 8 zile
VIDEO. Cum arată spitalul din Wuhan la 5 zile de la începerea lucrărilor
VIDEO PROTVPLUS.RO