Separatiștii pro-ruși din Transnistria au dat publicității imaginile care surprind momentul atacului care a fost comis asupra clădirii Securității din Tiraspol.  

Pe rețeaua Telegram au apărut înregistrări VIDEO care arată cum 3 bărbați coboară dintr-un autoturim și atacată clădirea cu ceea ce par a fi lansatoare de grenade.

Amintim că, luni, 25 aprilie, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat de persoane neidentificate. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii, iar ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat marţi că, din informaţiile pe care le deţin autorităţile de la Chişinău, exploziile produse începând de luni în Transnistria îşi au originea în interiorul regiunii separatiste transnistrene, care este condusă de aliații lui Putin.

Transnistria susţine că focuri de armă au fost trase dinspre Ucraina asupra depozitului de armament din Cobasna

 

Aşa-zisul Minister de Interne al Transnistriei, regiune separatistă prorusă a Republicii Moldova, a anunţat că în timpul nopţii de marţi spre miercuri au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina asupra satului Cobasna unde se află un mare depozit de armament şi muniţii, informează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

"Noaptea trecută mai multe drone au fost observate deasupra satului Cobasna din raionul Rîbniţa. Aparatele de zbor au fost lansate din Ucraina. În dimineaţa zilei de 27 aprilie, în jurul orelor 08:45, din direcţia ucraineană s-au tras focuri de armă în direcţia localităţii Cobasna", se menţionează în mesajul instituţiei, citat de Deschide.md.

Potrivit "ministerului", au fost de asemenea detectate drone care, după cum susţine acesta, au fost lansate din Ucraina.

Iniţial, agenţia de presă a separatiştilor de la Tiraspol, novostipmr, a anunţat pe canalul său de Telegram că focuri de armă au fost auzite în dimineaţa zilei de miercuri în apropierea depozitelor de armament din Cobasna, informaţie care a fost infirmată apoi de reprezentanţii Transnistriei în Comisia Unificată de Control.