VIDEO cu cel mai înalt lift din lume în aer liber. Filmul Avatar s-a inspirat de aici

22-01-2021 14:32


Un ascensor construit într-un parc din provincia Hunan din China deține recordul mondial Guiness pentru cel mai înalt lift în aer liber din lume.

Acest lift permite turiștilor și localnicilor să se bucure de o priveliște fascinantă și să ajungă pe vârful stâncii montane în mai puțin de două minute.

Potrivit Ruptly, în doar 88 de secunde, ascensorul Bailong duce vizitatorii pe o faleză montană de 326 metri, care ar fi inspirat echipa de filmare pentru celebrul film Avatar.

"Ascensorul Bailong are o diferență de înălțime verticală de 335 metri și o înălțime de rulare de 326 metri. Funcționează la o viteză constantă de 5 metri pe secundă. Durează doar un minut și 28 de secunde pentru o singură călătorie ", a declarat Shen Jie, purtătorul de cuvânt al acestui punct turistic.

Lucrările de construcție a șantierului au început în 1999 și au fost finalizate în aprilie 2002. Site-ul atrage de obicei aproximativ 14.000 de vizitatori zilnic, însă numărul a scăzut aproape la jumătate din cauza pandemiei de COVID-19.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO