VIDEO. 13 morți într-o ambuscadă împotriva unui convoi al forțelor de securitate mexicane

Dată publicare: 19-03-2021 06:51
Dată actualizare: 19-03-2021 07:09


VIDEO. 13 morți într-o ambuscadă împotriva unui convoi al forțelor de securitate mexicane

Cel puţin 13 poliţişti sau angajaţi ai biroul procurorului general au fost ucişi, joi, într-o ambuscadă întinsă de o grupare criminală în statul Mexico, potrivit autorităților mexicane.

Atacul s-a produs într-o sector al municipalităţii Coatepec Harinas, în timp ce convoiul desfăşura operaţiuni împotriva grupurilor armate care operează în zonă, informează Agerpres.

 

 

"Ştim, deocamdată, cinci poliţişti şi opt angajaţi ai biroului procurorului general au fost ucişi în acest atac laş", se arată într-o declaraţie a secretariatului pentru securitate şi a biroului procurorului general.

După atac, membrii Gărzii Naţionale, ai Departamentului Apărării şi ai Marinei au lansat o vânătoare de oameni pentru a găsi atacatorii.

Autorităţile au subliniat că atacul nu va rămâne nepedepsit.

Statul Mexico, care se învecinează cu capitala, este considerat unul dintre cele mai violente din ţară. Mai multe carteluri de traficanţi de droguri operează acolo, printre care Familia Michoacana.

Peste 300.000 de persoane au fost ucise în Mexic de când guvernul federal a lansat o operaţiune militară antidrog în decembrie 2006.

Guvernul atribuie majoritatea acestor crime unor grupuri criminale.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO