Vezi aici cine a fost in realitate Bond
Scriitorul britanic Ian Fleming ar fi putut folosi ca sursa de inspiratie aventurile unui spion britanic din secolul al XVI-lea, aristocratul John Bond, pentru a-l crea pe celebrul agent 007, potrivit descendentilor acestuia, anunta AFP.
Descendentii spionului medieval au facut public, pentru prima oara, jurnalul lui Denis Bond, fiul lui John Bond.
"Jurnalul lui Denis nu ne spune exact cu ce se ocupa tatal lui, insa era, in mod clar, un om de actiune si se afla prea des in locurile in care apareau probleme pentru a fi fost doar o simpla coincidenta", a declarat Will Bond, un stranepot al lui John Bond.
"Este foarte probabil ca Ian Fleming sa fi cunoscut familia Bond si sa fi fost la curent cu trecutul ei colorat", a adaugat el.
"Fieful" familiei Bond se gaseste pe insula Purbeck, in regiunea Dorset din sudul Angliei, unde Ian Fleming a facut scoala si unde istoria familiei lui John Bond este una cunoscuta.
Alegeri 2024
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu două zile înaintea alegerilor
John Bond a fost cel care a ales deviza familiei sale, dupa ce a vazut-o intr-un palat spaniol: "Non sufficit orbis".
Expresia a fost utilizata pentru prima oara de Fleming in cel de-al 11-lea roman consacrat agentului 007, "In serviciul Majestatii Sale", unde este deviza unui stramos a lui James Bond. In 1999, aceeasi deviza devine titlul unui film in care Pierce Brosnan ii da viata agentului secret.
Rodney Legg, istoric din Dorset, a subliniat ca Fleming a spus ca exista un sambure de adevar in scrierile sale. Jurnalul lui Denis Bond descrie mai ales problemele pe care le avea tatal sau cu Sir Francis Drake, corsar si explorator britanic, si cu succesorii acestuia, ceea ce ar putea indica faptul ca lucra ca spion in serviciul reginei Elizabeta I, sustin descendentii sai.