Macron acuză o violenţă extremă a Vestelor Galbene. Jandarm, atacat cu pumnii de un campion. VIDEO


Ultimul update: Duminica 06 Ianuarie 2019 09:46
Data publicarii: Duminica 06 Ianuarie 2019 06:41
Categorie: Stiri externe

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a denunţat o "violenţă extremă" care a ajuns să "atace Republica" în ''actul al VIII-lea'' al ''vestelor gabene'' care a adunat 50.000 de persoane sâmbătă în Franţa. Protestul a fost marcat de violenţe. 

Mișcarea de contestare a "vestelor galbene" nu mai are revendicări clare. Însă, sâmbătă, la Paris, au fost din nou manifestanți în stradă. Au avut loc incidente violente şi ciocniri cu forțele de ordine, pentru cel de al 8-lea week-end consecutiv.

Un protestatar s-a repezit la un scutier cu pumnii, ca pe ringul de box. Potrivit France Info şi Le Parisien, bărbatul a fost identificat: este sportiv, fost campion de box al Franţei în anii 2000. Actu17.fr precizează şi numele boxerului, Christophe Dettinger, în vârstă de 37 de ani.

În timp ce în alte puncte fierbinți, lângă muzeul Orsay și pe bulevardul Saint Germain, au fost incendiate baricade improvizate, dar și mașini și scutere.

Indivizi îmbrăcați în negru, unii cu fețele acoperite, au încercat să intre cu forța în sediul ministerului pentru relații cu parlamentul. Din precauție, ministrul și cinci - șase colaboratori au fost evacuați printr-o ușă din spate. Cel puțin 34 de persoane au fost arestate.

''Încă o dată, violenţa extremă a ajuns să atace Republica - gardienii, reprezentanţii, simbolurile sale. Cei care comit aceste acte uită inima pactului nostru civic. Dreptatea va fi făcută. Toată lumea trebuie să se reunească pentru dezbatere şi dialog", a scris preşedintele Republicii pe Twitter.

Mai mult de o mie de "veste galbene" au manifestat sâmbătă în faţa sediului agenţiei France Presse (AFP) din Paris, scandând sloganuri împotriva mass-media.

 

Venind de pe bulevardul Champs-Elysees, unde manifestanţi s-au adunat în cursul dimineţii pentru cel de-al optulea week-end de proteste, peste o mie de "veste galbene" s-au oprit sâmbătă după-amiază în faţa birourilor agenţiei France Presse.

După aproximativ o jumătate de oră de protest, în timpul căruia au luat cuvântul demonstranţi în timp ce alţii au fluturat pancarte cu sloganuri "anti-Macron", "vestele galbene" s-au îndreptat către primăria Parisului.

Începute ca un protest împotriva creşterii taxelor la combustibil, manifestaţiile s-au transformat într-o mişcare de contestare a preşedintelui Emmanuel Macron şi au fost marcate de arestări masive - unele cu caracter preventiv -, acte de vandalism şi intervenţii ale forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Ce a făcut o tânără când a observat că iubitul ei ”se uită la o altă femeie” în avion
Ce a făcut o tânără când a observat că iubitul ei ”se uită la o altă femeie” în avion. VIDEO
”Măcelarul din Beijing” a murit la 90 de ani. Presa chineză îl laudă pentru faptele sale
Calea Lactee ”a înghițit” o altă galaxie. Care a fost explicația astronomilor. FOTO
Incendiu într-un parc de distracţii. Un copil a murit şi mai mulţi au arsuri oribile
Descoperire macabră pe un șantier. Ce au găsit muncitorii sub o construcție
Trump șochează din nou: "De ce să ucidem 10 milioane de oameni? Nu ar fi corect"
Boris Johnson
Boris Johnson a fost desemnat viitorul premier al Marii Britanii
Ultima zi a Theresei May, la Downing Street. Cine îi va lua locul
Drama oamenilor din Venezuela: "Mi-e foame, aş vrea să mănânc ceva"
El Chapo a făcut apel la condamnarea sa pe viață. Cât ar putea dura procesul
Momentul în care șoferul unei camionete cu 273 kg de droguri lovește mașina de poliție parcată
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un, a inspectat un nou submarin nord-coreean. FOTO