Ursul polar de la gradina zoologica din Chicago, afectat si el de gerul din SUA

Ultima actualizare: 11-01-2014 07:02
urs polar

Cea mai mare parte a teritoriului Statelor Unite si Canadei continua sa fie afectat de temperaturi extrem de scazute sub efectul unui val de ger istoric, astfel incat ursul polar de la gradina zoologica din Chicago a fost mutat la adapost.

New York-ul a inregistrat marti temperaturile cele mai scazute pentru ziua de 7 ianuarie din ultimii 100 de ani, dar zona cea mai afectata este Midwest, potrivit Mediafax.

La Embarrass, in Minnesota, s-au inregistrat minus 37 de grade Celsius, recordul de marti pentru tot teritoriul Statelor Unite. In Central Park din New York, marti dimineata se inregistrau minus 15,5 grade Celsius, precedentul record negativ pentru ziua de 7 ianuarie datand din 1896, cu minus 14,4 grade Celsius.

Temperatura nu a depasit minust 10 grade Celsius toata ziua in marile orase americane, dar ea a fost resimtita ca fiind de minus 22 de grade Celsius.

In total, sub efectul unui val de ger polar care se deplaseaza spre est, aproximativ 49 de orase au doborat recordul de ger pentru 7 ianuarie, intre care Philadelphia (minus 15,5 grade Celsius) sau Baltimore (minus 16,1 grade Celsius).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO