Trei romani, cei mai mari proprietari de masini din Italia. Aveau 218 vehicule, dar nicio casa

Ultima actualizare: 11-01-2014 07:02
romani la furat masini din Italia

Politistii din localitatea italiana Lucca au avut o surpriza la inceputul lunii ianuarie, cand au descoperit ca cei mai mari proprietari de autoturisme din tara sunt trei romani cu domiciliul in acest mic orasel de 90.000 de locuitori.

Trei romani cu varste intre 27 si 39 de ani inregistrasera pe firmele lor 218 vehicule, conform cotidianului “La Nazione”. Atunci cand au incercat sa efectueze o descindere la sediile acestor firme, politistii au descoperit insa ca e vorba pur si simplu de corturi si rulote, adresa pe care erau inregistrate corespunzand unei tabere de nomazi la marginea orasului Lucca.

Oamenii legii nu au gasit, de altfel, nici cele 218 masini, iar proprietarii lor nu au putut da detalii asupra locului unde se gasesc acum autovehiculele sau a modului in care sunt folosite. Ca urmare, cei trei romani au primit amenzi in valoare totala de 115.000 euro iar masinile au fost radiate din registrul auto din Italia.

Conform presei italiene, astfel de inmatriculari fictive pe firme se fac in general pentru masinile folosite in activitati infractionale, deoarece intr-un asemenea caz conducatorul auto nu poate fi in vreun fel asociat cu vehiculul. In vara anului 2013, o ancheta intr-un caz asemenator a descoperit o retea infractionala care lua in leasing masini de lux din Italia, le declara furate iar apoi le vindea in Germania si Romania,sumele obtinute fiind transformate in investitii imobiliare in Timisoara. Gruparea opera in Viareggio, la 25 km de Lucca.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO