Reactie violenta a lui Dennis Rodman La CNN. Cum si-a aparat "prietenul", dictatorul Kim Jong Un

Ultima actualizare: 11-01-2014 07:02

Dennis Rodman socheaza din nou. Aflat in vizita la Phenian, pentru a sarbatori ziua liderului Kim Jong Un, fostul baschetbalist si-a pierdut cumpatul in timpul unui interviu acordat in direct postului CNN.

A tipat la moderator si a insinuat ca liderul coreean are motive intemeiate pentru actiunile sale. A mai adaugat si ca s-a saturat de abuzurile Statelor Unite si a sustinut ca vizitele sale in Coreea de Nord sunt un act de diplomatie, care ar trebui sustinut, nu criticat.

Aflat pentru a patra oara la Phenian, Dennis Rodman a fost aspru criticat de oficialitatile din Statele Unite pentru ca nu discuta problema drepturilor omului in Coreea de Nord, atunci cand se intalneste cu amicul sau, Kim Jong Un.

Intr-o interventie in cadrul emisiunii "New Day" a postului CNN, fostul baschetbalist si-a pierdut cumpatul atunci cand in discutie a fost adus cazul unui cetatean american condamnat la 15 ani de inchisoare intr-un lagar de munca silnica. Keneth Bae a fost acuzat pe nedrept ca ar fi intreprins "actiuni ostile" impotriva statului coreean.

Chris Cuomo, moderator CNN: "Ai o relatie apropiata cu acest om. Am vazut asta de nenumarate ori, ne-ai aratat asta, oricare ar fi motivele. O sa te folosesti de asta, daca vei avea ocazia, pentru a vorbi in numele familiei lui Keneth Bae? Daca ii poti ajuta, vei face asta?"

Dennis Rodman: "Stai, stai, stai... Asta e problema cu politica. Tu intelegi ce a facut Kenneth Bae, in aceasta tara?"

Chris Cuomo: "Tu sa-mi spui... Ce a facut?"

Dennis Rodman: "In aceasta tara... Nu, nu, nu... Tu sa-mi spui mie. Tu sa imi spui. De ce e tinut captiv in aceasta tara? De ce? Chiar vreau sa vorbim despre asta."

Chris Cuomo: "Nu se stie. Nu au spus niciun motiv. Intelegem si apreciem... acest schimb cultural."

Dennis Rodman: "Ba intelegi pe naiba! Putin imi pasa ce crezi tu. Eu iti spun sa te uiti la oamenii astia, uita-te la ei! Ei au curajul sa vina aici!"

Chris Cuomo: "Dar, Dennis...nu te folosi de ei pentru a-ti justifica comportamentul."

Dennis Rodman: "Pe bune, pe bune? O sa iti spun un singur lucru... Tu esti in spatele microfonului, in timp ce noi suntem aici, noi trebuie sa ne intoarcem in America si sa suportam abuzurile. Tu le suporti sau noi? Ghici ce, intr-o buna zi, aceste usi se vor deschide."

Fostul jucator NBA a ajuns la Phenian insotit de alti cativa baschetbalisti care s-au retras din activitate, pentru un meci amical cu echipa Coreei de Nord.

Dennis Rodman, in varsta de 52 de ani, a ajuns prima oara in Coreea de Nord la inceputul anului trecut. Intre el si liderul de la Phenian, mare fan al baschetului, s-a creat aproape instantaneu o legatura stransa. Fostul jucator NBA l-a numit chiar pe dictatorul coreean un "prieten pe viata".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO