Unul dintre cei mai cautati lideri mafioti din Italia, arestat dupa ce a stat ascuns timp de 20 de ani. De ce este acuzat

Ultima actualizare: 29-06-2016 00:10
Ernesto Fazzalari

Unul dintre cei mai cautati mafioti italieni, Ernesto Fazzalari, numarul doi al gruparii calabreze 'Ndrangheta, a fost arestat duminica dupa cautari care durau de 20 de ani, au anuntat autoritatile din Italia, potrivit AFP, scrie Agerpres.

In varsta de 46 de ani, Ernesto Fazzalari, condamnat deja in contumacie la inchisoare pe viata, a fost prins la primele ore ale diminetii intr-un apartament dintr-o regiune izolata din Calabria, fief al organizatiei criminale 'Ndrangheta, rivala a gruparilor mafiote Cosa Nostra din Sicilia si Camorra din Napoli.

Fazzalari, subaltern al 'sefului cel mare' Matteo Messina Denaro, se ascundea din 1996. El a fost condamnat in 1999 pentru asociere cu o grupare mafiota, rapire, detinere de arme si un dublu omor in cadrul rivalitatilor intre clanuri soldate cu 32 de morti in orasul sau natal Taurianova in perioada 1989-1991.

"Multumesc judecatorilor si fortelor de ordine. Traiasca Italia", a postat pe Twitter premierul Matteo Renzi.

Ministrul italian de interne Angelino Alfano l-a descris pe Fazzalari ca "unul dintre cei mai importanti fugari si reprezentanti ai lumii umbrelor".

"Acest lucru arata ca nimeni nu scapa de justitie. Este genul de victorie pe care o incurajam si o sustinem in lupta dificila, dar care poate fi castigata, impotriva crimei organizate", a adaugat el.

Se considera in general ca 'Ndrangheta a depasi mafia siciliana si pe cea napolitana datorita traficului de cocaina din America Latina.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO