Unul a numit Romania "Gradina Maicii Domnului", altul a salvat mii de evrei. PORTRETELE celor doi Papi, deveniti sfinti


Ultimul update: Miercuri 30 Aprilie 2014 07:00
Data publicarii: Duminica 27 Aprilie 2014 18:54
Categorie: Stiri externe

Cine au fost cei doi suverani pontifi deveniti duminica sfinti? Papa Francisc i-a descris ca pe "doi oameni curajosi", care "au cunoscut tragedii, dar nu au fost zdrobiti de acestea".

Papa Ioan Paul al-II-lea a fost poate cel mai iubit papa din istorie si multi l-au considerat un sfant inca din timpul vietii. A vizitat si Romania pe care a numit-o "gradina Maicii Domnului".  Iar Papa Ioan al 23-lea a salvat de la moarte mii de evrei in vremea Holocaustului. Unii dintre ei, de origine romana.

Papa Ioan Paul al II-lea, cunoscut si in cel mai indepartat colt din lume, a reusit sa sa se faca iubit si pretuit de o lume intreaga. "Fie ca Iisus sa va binecuvanteze si sa distruga hotarele care ne despart, pentru ca lumea sa fie unita" a fost mesajul sau.

Un om care venea din spatele cortinei de fier intr-un moment in care lumea era vazuta ca o tabla de sah, a adus speranta in sufletele multor credinciosi.

A luptat impotriva comunismului, a realizat reconcilierea cu celelalte biserici crestine si cu evreii, si a fost primul papa care a calcat intr-o moschee. A fost si primul suveran pontif care a venit in Romania, in mai 1999, cand a fost aclamat de sute de mii de romani.

"Gesturile pe care le-a savarsit aici in Romania, sarutand pamantul romanesc. Cel mai frumos compliment pe care a putut sa ni-l faca noua, sa vina in Romania si sa spuna ca Romania este gradina Maicii Domnului", considera parintele Eduard.

Un om care nu a trebuit sa caute putere pentru a-l ierta pe cel care in 1981 a incercat sa il omoare. Pur si simplu a facut-o ... Iar la moartea sa, in 2005, intreaga planeta l-a plans, iar credinciosii adunati in piata San Pietro din Vatican au cerut inca de atunci sa fie sanctificat.

Despre Papa Ioan al 23-lea, care a condus Biserica catolica intre 1958 si 1963 au ramas marturii impresionante. Se spune ca mergea la periferiile oraselor, incercand sa se apropie si de cei saraci si de cei bogati. Nu ocolea inchisorile, oferindu-le chiar si criminalilor iubire si rugandu-se pentru iertarea si indreptarea lor.

Acest papa a salvat si mii de evrei, in cel de-al doilea razboi mondial, pe vremea cand era doar delegat apostolic in Turcia: "Ne amintim de cei 750 de evrei, care atunci cand au ajuns in Turcia au avut nevoie de ajutorul Papei Ioan al 23-lea. A eliberat foarte multe certificate de botez false pentru a-i salva ca sa fie lasati in pace" spune parintele Eduard.

De acum, intreaga lume isi va aminti data de 27 aprilie, ca fiind ziua in care Papa Ioan Paul al II-lea si PapaIoan al XXIII-lea au devenit sfinti.

CEREMONIE ISTORICA la Vatican. Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea au fost facuti sfinti in fata a 800.000 de oameni
CEREMONIE ISTORICA la Vatican. Ioan Paul al II-lea si Ioan al XXIII-lea au fost facuti sfinti in fata a 800.000 de oameni
Vaticanul a comprimat secole de istorie in numai 9 ani. Ce mai inseamna un miracol in drumul de la Papa la Sfant in 2014
Vaticanul a comprimat secole de istorie in numai 9 ani. Ce mai inseamna un miracol in drumul de la Papa la Sfant in 2014
VIDEO PROTVPLUS.RO
Angela Merkel
Reacția Angelei Merkel la vestea unui BREXIT DUR pe 31 octombrie
Trump nu a renunțat la ideea de cumpărare a Groenlandei: ”O poveste interesantă”
Măcelul de la nunta din Kabul. Reacția mirelui: ”Nu voi putea să uit asta”
Demolare periculoasă: 50.000 de case, fără curent după o implozie de 10 secunde. VIDEO
Soldați ruşi au lansat accidental o rachetă de 700 kg în Crimeea. Cazul a fost ascuns
Peste 100 de migranți vor fi debarcați în Spania. Unii dintre ei vor ajunge în România
Ultimele imagini cu turistul căutat de 8 zile în Italia după ce a apelat la 112
Ultimele imagini cu turistul căutat de 8 zile în Italia după ce a apelat la 112
Statul Islamic revendică atacul sinucigaș din Kabul, soldat cu 63 de morți. Primele imagini
Probleme la o centrală nucleară din Rusia. Anunțul făcut de agenția Rosatom
Sute de mii de oameni, din nou pe străzile din Hong Kong. „Nu vom renunţa la nimic”
Apropiat al oligarhului Plahotniuc, împușcat în cap. Mesajul care amplifică misterul
Tânăr de culoare, ucis pentru o bere de vânzătorul unui magazin. VIDEO