Un șef de stat a intrat pentru a doua oară în carantină. De data aceasta, alături de toți deputații țării

Dată publicare: 09-04-2020 21:21
Dată actualizare: 09-04-2020 21:27


Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a intrat pentru a doua oară în carantină

Președintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a intrat pentru a doua oară în carantină, la scurt timp după ce a ieșit din prima izolare. De data aceasta, va sta în carantină încă două săptămâni alături de toți deputații țării.

 

Masisi a fost plasat prima data în carantină în martie, după ce s-a dus în Namibia pentru a asista la depunerea jurământului de către președintele acestei țări, Hage Geingob.

Prezența șefului de stat botswanez la această ceremonie, alături de președinții Zimbabwe și Angola, Emmerson Mnangagwa și Joao Lourenco, a fost aspru criticată în cele patru țări africane, în condițiile toți cei trei oaspeți au încălcat restricțiile de călătorie impuse concetățenilor lor.

Mokgweetsi Masisi a fost eliberat din carantină la 1 aprilie, după ce a fost testat negativ pentru noul coronavirus.

Joi, ministrul botswanez al Sănătății, Lemogang Kwape, a anunțat în Parlament că președintele țării și 63 de deputați trebuie să intre ”imediat în carantină”.

A stat în preajma unei asistente infectate care îi făcea testul Covid-19

Și asta pentru că s-au aflat în preajma unei asistente contaminate cu Covid-19, care venise să le facă testul de coronavirus.

Potrivit celor mai recente cifre date publicităţii de Ministerul Sănătăţii, în Botswana au fost înregistrate oficial 13 cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus și un deces.

Parlamentul Botswanei a votat joi starea de urgenţă sanitară pentru şase luni.

 

Sursa: C.A.


VIDEO PROTVPLUS.RO