Un prestigios scriitor din Grecia a fost asasinat

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52
Menis Koumandareas

Menis Koumandareas, unul dintre cei mai prestigiosi scriitori din Grecia, a fost asasinat, corpul sau neinsufletit fiind descoperit sambata in locuinta sa din Atena, a anuntat politia locala, citata de AFP, potrivit Mediafax.

O ancheta a fost deschisa de politia din Atena. Victima, care a murit la varsta de 83 de ani, prezenta rani la nivelul gatului si a fetei, potrivit politiei, care avanseaza ideea ca scriitorul a fost strangulat.

Potrivit primelor probe stranse de politie, scriitorul a iesit in oras vineri seara, in apropiere de centrul Atenei, impreuna cu niste prieteni.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele si eseuri, a carui cariera a debutat in anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de doua ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia. Cartile sale au fost traduse in numeroase limbi straine. De asemenea, a tradus in limba greaca mai multe carti scrise de autori celebri, printre care se numara Ernest Hemingway si Scott Fitzgerald.

Menis Koumandareas a realizat in romanele sale, cu un stil sobru, un portret al societatii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei si micii comercianti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO