Iranul confirma ca a efectuat atacuri aeriene impotriva Statului Islamic in Irak, fara o coordonare cu SUA

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52
Statul Islamic

Un oficial de rang inalt iranian a confirmat ca armata tarii sale a efectuat atacuri contra jihadistilor din gruparea Stat Islamic in Irak, fara a-si coordona actiunile cu SUA, intr-un interviu acordat The Guardian, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Iranul a efectuat atacuri aeriene "pentru a apara interesele prietenilor nostri din Irak", a declarat viceministrul de Externe Ebrahim Rahimpour.

"Nu efectuam atacuri in coordonare cu americanii. Ne coordonam doar cu Guvernul irakian", a adaugat el, potrivit declaratiilor sale citate de The Guardian.

Iranul a refuzat pana in prezent sa confirme informatiile difuzate saptamana trecuta de Pentagon privind atacurile sale aeriene in Irak.

Raidurile avioanelor de lupta iraniene de tip F-4 Phantom au avut loc "in provincia din est Diyala", intr-o zona din estul Irakului, unde Statele Unite nu opereaza, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului Steven Warren.

"Este vorba prima operatiune de lupta a avioanelor iraniene F-4 impotriva SI, cunoscuta de Washington", a adaugat el.

Avioanele coalitiei impotriva gruparii Stat Islamic au bombardat in ultimele zile zeci de vehicule si baze ale SI, care ocupa vaste regiuni din vestul Irakului si din nord-estul Siriei, unde a instituit un "califat islamic".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO