Un nou atac asupra trupelor americane în Orientul Mijlociu. Zona care stă pe un butoi cu pulbere
Trupele americane din nord-estul Siriei au fost atacate cu o dronă, a declarat vineri un oficial american pentru Reuters, conform datelor iniţiale nefiind înregistrate persoane rănite.
Acesta este al doilea atac din ultimele zile împotriva forţelor americane din Orientul Mijlociu, deoarece regiunea se pregăteşte pentru un posibil nou val de atacuri din partea Iranului şi a aliaţilor săi.
Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas susţinut de Iran, a fost asasinat în capitala iraniană, Teheran, pe 31 iulie, atac care a atras ameninţări cu represalii din partea Iranului împotriva Israelului, care luptă cu gruparea islamistă palestiniană din Gaza. Iranul a acuzat Israelul pentru crimă, însă Israelul nu a revendicat responsabilitatea, notează Reuters.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asasinarea şi uciderea comandantului militar al grupării libaneze Hezbollah, susţinută de Iran, Fuad Shukr, de către Israel într-o lovitură asupra Beirutului, au alimentat îngrijorarea că conflictul din Gaza se va transforma într-un război mai amplu în Orientul Mijlociu.
SUA au 900 de soldați în Siria
Iranul a spus că SUA poartă responsabilitatea în asasinarea lui Haniyeh din cauza sprijinului său pentru Israel.
"Rapoartele iniţiale nu indică persoane rănite, totuşi evaluările medicale sunt în desfăşurare. În prezent, efectuăm o evaluare a pagubelor", a declarat oficialul american, sub rezerva anonimatului, despre atacul din Siria.
Atacul a avut loc la baza de la Rumalyn, care găzduieşte trupe americane împreună cu cele din coaliţia condusă de SUA.
Cinci membri ai personalului american au fost răniţi când două rachete Katyusha au fost lansate luni asupra bazei aeriene Ain al-Asad din vestul Irakului.
Statele Unite au 900 de soldaţi în Siria şi 2.500 în Irak, care colnsiliază şi acordă asistenţă forţelor locale pentru a preveni renaşterea Statului Islamic.