Un italian decedat la 15 ani ar putea deveni primul sfânt al noului mileniu care a folosit internetul
Carlo Acutis, un tânăr școlar italian care a ajutat la răspândirea învățăturii romano-catolice online înainte de a muri de leucemie în 2006, va fi beatificat în luna octombrie, scrie Los Angeles Times.
Papa Francis i-a atribuit, în februarie, un miracol care s-a întâmplat în 2013. Acutis ar putea deveni primul sfânt al noului mileniu.
Beatificarea este ultima etapă înainte ca o persoană să devină sfânt, Biserica Catolică recunoscând că individul a ajuns în rai și are abilitatea de a-i ajuta pe cei cărora se roagă în numele său.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
În luna februarie suveranul pontif i-a atribuit lui Acutis un miracol pe baza unei vindecări inexplicabile din 2013, un băiat din Brazilia revenindu-și dintr-o problemă severă cu pancreasul după ce un preot s-a rugat lui Acutis pentru trei zile în numele băiatului.
Acutis, care s-a născut în Londra în 1991 și a locuit în Milano, a învățat programare pe cont propriu înainte de a construi un site web care documentează miracolele din jurul lumii.
Tânărul și-a ajutat colegii de clasă care au fost hărțuiți, și-a donat banii de buzunar săracilor și a construit website-uri pentru preoți, potrivit reprezentanților Vaticanului.
Băiatul a murit de leucemie în 2006 când avea doar 15 ani.
Papa Francisc a declarat anul trecut că folosirea Internetului de către Acutis pentru a comunica „valori și frumusețe” a fost răspunsul perfect la pericolele social media, potrivit Los Angeles Times.
Președintele Catholic Faith Technologiei, Jay Breeden, vede canonizarea drept un semn că papa Francisc, care adesea își folosește contul de Twitter cu 4,9 milioane de urmăritori, împinge Biserica Catolică în direcția îmbrățișării tehnologiei.