Un deputat rus a ignorat procedura de autoizolare și a participat la o ședință cu Putin

Ultima actualizare: 12-03-2020 21:49
Vladimir Putin
Getty

Un deputat rus suspect de coronavirus a ignorat procedura de autoizolare și a luat parte la mai multe ședinte, inclusiv una la care a participat președintele Vladimir Putin, conform Reuters.

Sala de reuniuni plenare a Dumei de Stat a fost ulterior dezinfectată.

Serghei Katasonov, membru al Partidului Liberal Democrat (LDPR), a declarat că a ignorat cerinţa autorităţilor moscovite de a se autoizola pentru 14 zile după revenirea din Franţa pentru că nu a înţeles pe deplin riscurile.

„Având în vedere că am fost verificaţi la aeroport, nu am considerat necesară autoizolarea”, a spus Katasonov.

Acesta a confirmat că a participat la sesiunea de marţi a Dumei de Stat (camera inferioară a legislativului), la care şi-a făcut apariţia în mod neanunţat şi Putin, sesiune consacrată amendamentelor constituţionale ce-i vor permite între altele actualului şef al statului să fie reales.

Preşedintele Camerei, Viaceslav Volodin, a precizat că sala unde au avut loc şedinţele plenare va fi dezinfectată şi mai mulţi deputaţi care au intrat în contact cu Katasonov ar putea fi puşi în carantină.

Unii deputaţi au cerut însă măsuri mai drastice.

Ghennadi Onişenko, susţinător al Kremlinului şi fost înalt responsabil cu sănătatea publică, a subliniat că operaţiunile de „curăţare şi dezinfectare vor ocupa mai mult de o oră din programul de lucru” şi a propus încheierea mai devreme a sesiunii parlamentare, iar liderul LDPR, Vladimir Jirinovski, a propus retragerea mandatului lui Katasonov, acuzându-l că a pus în pericol sănătatea colegilor.

Kremlinul nu a răspuns pentru moment dacă va lua măsuri de precauţie cum ar fi testarea lui Putin pentru noul coronavirus, dată fiind prezenţa sa în parlament marţi

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO