Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a avut loc în apropiere de capitala Islandei. Au fost înregistrate numeroase replici

Dată publicare: 24-02-2021 16:06
Dată actualizare: 24-02-2021 16:09


cutremur

Un seism cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri în sud-vestul Islandei, în apropiere de capitala Reykjavik, fără să fie raportate pagube materiale sau victime, relatează AFP şi dpa.

Epicentrul cutremurului înregistrat la ora 10:05 GMT a fost localizat lângă Muntele Keilir, un mic relief de aproximativ 400 de metri în peninsula Reykjanes, la circa 30 de kilometri sud de capitală.

Numeroase replici, inclusiv 11 cu o magnitudine mai mare de 4, au fost înregistrate ulterior, a declarat un corespondent AFP din Reykjavik.

„Este o zonă cu activitate seismică intensă, ştim asta foarte bine, însă nu am experimentat şi nu am simţit niciodată atât de multe cutremure atât de puternice într-un timp atât de scurt (în Reykjavik). Este neobişnuit", a mărturisit pentru televiziunea publică islandeză RUV Kristin Jonsdottir, coordonatoare pentru risc seismic de la Institutul Meteorologic Islandez.

Cu toate acestea, nu a fost detectat niciun semn al unei erupţii vulcanice într-o zonă în care ultima datează din secolul al XII-lea.

De peste un an, peninsula Reykjanes, unde există o activitate seismică extrem de activă deoarece se află pe o falie tectonică, a fost zguduită de numeroase cutremure. Ultimul cutremur major a avut loc în octombrie, cu o magnitudine de 5,6.

Sursa: Agerpres

Tags: cutremur, islanda,


VIDEO PROTVPLUS.RO