Un bărbat și-a "cărat" 2 zile piciorul după ce a căzut pe munte. Cum a fost salvat

18-09-2019 16:20

Un bărbat și-a

Un bărbat din Australia care s-a rănit după ce a căzut 6 metri într-o cascadă a fost nevoit să își "care" piciorul rupt timp de două zile până a fost salvat.

Neil Parker, în vârstă de 54 de ani, plecase într-o drumeție de câteva ore pe munte când a alunecat și și-a rupt încheietura de la o mână, iar partea inferioară a piciorului stâng i s-a rupt în două, potrivit BBC.

Bărbatul a povestit că și-a pierdut telefonul în timpul căzăturii și a realizat că singura sa șansă de supraviețuire era să se târască până într-o zonă în care ar putea fi găsit de trecători.

"Parcurgeam câte un metru, un metru și jumătate, apoi trebuia să mă opresc să iau o pauză. Nu îmi venea să cred. Sunt doar 3 kilometri, dar mi-a luat două zile ca să îi parcurg. Mă gândeam că nu o să ajung niciodată", a declarat Neil de pe patul de spital.

Bărbatul plănuia un traseu de trei ore pe Muntele Nebo, din apropiere de Birsbane când pietrele de sub picioarele sale s-au desprins și a alunecat 6 metri în cascadă.

Neil a povestit că s-a folosit de trusa de prim ajutor și de bețele de trekking pe care le avea la el pentru a-și fixa piciorul la loc.

"A trebuit să îmi car piciorul - iar picioarele sunt foarte grele când nu sunt legate de nimic - și am încercat să îl ridic ca să trec peste o piatră, apoi m-am folosit de coate și brațe ca să mă târăsc", a spus Parker.

În cele din urmă, bărbatul a fost reperat de pilotul unui elicopter, care l-a transportat la spital.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO