Un bărbat din Hong Kong, infectat de 2 ori cu coronavirus, dar cu tulpini diferite. Avertismentul medicilor

Ultima actualizare: 24-08-2020 21:43
coronavirus
Getty

Oamenii de știință din Hong Kong au declarat că au găsit un bărbat care a fost reinfectat cu noul coronavirus și că există dovezi genetice concrete în acest sens.

Potrivit raportului cercetătorilor de la Departamentul de Microbiologie al Universității din Hong Kong, bărbatul are vârsta de 33 de ani și s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2 la sfârșitul lunii martie, transmite gizmodo.com.

Atunci, el a avut simptome precum: tuse, dureri în gât și febră timp de aproape trei zile și a fost internat la spital. Două săptămâni mai târziu, el a fost externat, după ce a avut două rezultate negative.

Pe data de 15 august el a fost testat pozitiv din nou cu coronavirus într-un aeroport, după ce călătorise în Spania. De această dată, el nu a prezentat niciun simptom, însă a fost internat și ținut sub monitorizare.

În urma mai multor cercetări efectuate de specialiști, s-a ajuns la concluzia că bărbatul a fost infectat cu două tulpini diferite de SARS-CoV-2. Deși a doua oară el nu s-a simțit rău, corpul său a prezentat semne ale unei infecții și nu au fost găsiți anticorpi în organism.

Astfel, cercetătorii sunt convinși că au găsit primul caz de reinfectare, care este bine documentat.

„Infecțiile ulterioare pot fi mai ușoare decât prima infecție. Este posibil ca vaccinurile să nu poată oferi imunitate împotriva Covid-19”, a declarat un expert.

Potrivit specialiștilor, acest caz nu oferă certitudinea că reinfectarea va deveni o problemă globală sau că este o „ciudățenie rară”. Experții sunt, în general, sceptici cu privire la reinfectare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO