Un bărbat a sunat la poliție după ce i s-au cerut banii pe un espresso în Florența

Ultima actualizare: 20-05-2022 13:20
espresso in Florenta, Italia
Shutterstock

O cafenea din Florența a fost amendată cu 1.000 de euro, după ce un client s-a enervat din cauza prețului unei cești de espresso.

Clientul a sunat la poliție după ce i s-au cerut doi euro (aproape 10 lei) pentru cafeaua sa decofeinizată la Ditta Artigianale, o cafenea din centrul orașului toscan, conform The Guardian.

Bărbatul a reclamat faptul că prețul nu era afișat pe meniul din spatele tejghelei, însă proprietarul cafenelei, Francesco Sanapo, a argumentat că prețul cafelei, pe care a lăudat-o pe rețelele de socializare, era afișat pe meniul digital.

Proprietarul cafenelei Ditta Artigianale, Francesco Sanapo, s-a filmat cu amenda de la poliția din Italia

„M-au amendat pentru că cineva s-a simțit jignit pentru că a plătit doi euro pentru o cafea decofeinizată (care implică un proces de extracție a apei). Poți să crezi așa ceva?,” a spus Sanapo într-un clip, în timp ce ținea amenda de la poliție în mână.

„Chiar și în zilele noastre, cineva se poate enerva atât de mult încât să mobilizeze poliția, care ne găsește vinovați din cauza unei legi învechite. Această lege trebuie schimbată, pentru că altfel 99,9% din baruri și restaurante ar putea avea dificultăți.”

În Italia, costul mediu al unui espresso este de un euro, deși peste 70% dintre baruri au crescut prețurile în prima parte a anului din cauza problemelor logistice, determinând grupurile de consumatori să avertizeze că prețul unui espresso ar putea crește la 1,50 euro în 2022.

Sanapo a spus că afacerea sa a fost revoluționară când a cerut 1,50 euro în 2013

Sanapo a spus că afacerea lui, care este descrisă pe pagina sa de Facebook ca fiind „prima cafenea italiană dedicată cafelei de calitate”, a fost cumva „revoluționară” când a deschis barul în 2013 și a cerut 1,50 euro pentru un espresso.

„Am avut reacții negative și pozitive, dar până acum nu am fost niciodată amendat,” a spus acesta, adăugând că prețurile materiilor prime a crescut. „Nimeni nu ar mai trebui să fie scandalizat de plata a doi euro pentru un espresso,” a spus acesta.

„Dacă acest client ar fi mers în Londra, ar fi cerut FBI-ului să se implice,” a glumit un alt client al Ditta Artigianale pe pagina de Facebook a cafenelei, conform cotidianului britanic.

CITEȘTE ȘI: Zborurile s-ar putea scumpi, după un vot al Uniunii Europene împotriva poluării

Un bărbat care a cumpărat mobilă la mâna a doua a găsit o sumă fabuloasă ascunsă în sertare. Ce a făcut cu banii

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO