Un bărbat care a cumpărat mobilă la mâna a doua a găsit o sumă fabuloasă ascunsă în sertare. Ce a făcut cu banii

Ultima actualizare: 01-05-2022 16:24
euro
Getty

Un bărbat din Germania care și-a cumpărat un mobilă de bucătărie la mâna a doua la prețul de 240 de euro (în jur de 1.200 lei) a găsit o sumă de 600 de ori mai mare ascunsă într-un sertar.

Asistentul social Thomas Heller, în vârstă de 50 de ani, a cumpărat dulapuri pentru bucătărie de pe site-ul eBay și a fost surprins să găsească 150.000 de euro (aproximativ 742.000 lei) în mobilier, a relatat Daily Mail.

Heller cumpărase mobila pe 14 aprilie de la fiul unei bătrâne din Halle, estul Germaniei, după ce aceasta s-a mutat într-un azil, dar câteva zile mai târziu a găsit două casete cu bani ascunse în dulapuri.

Ce a făcut Heller după ce a găsit banii

„Piesa trebuia să coste 300 de euro. Dar am putut să negociem un preț mai mic, la 240 de euro,” a spus bărbatul.

Apoi, a povestit reacția lui când a văzut două pachete care conțineau împreună aproape 150.000 de euro: „Unul era deschis și multe bancnote de 100 de euro se uitau la mine”.

Dar, în loc să păstreze banii pentru el, Heller a mers direct la poliția locală. „Au deschis al doilea dulap, care era încuiat, în fața ochilor mei. Erau bancnote mai mari în plicuri. 200, 500”.

Cu câți bani s-a ales Heller în urma descoperirii

O investigație a poliției a arătat că banii erau ai unei femei de 91 de ani care s-a mutat într-un azil după ce soțul ei a murit.

Fiul cuplului a fost cel care i-a vândut lui Heller mobila cu bani, însă acesta nu știa de existența banilor, conform autorităților, citate de ziarul MDR.

Legea în Germanie prevede că păstrarea unei sume găsite în valoare de 10 euro (aproximativ 50 lei) sau mai mult este o infracțiune de furt, care se pedepsește cu până la trei ani în închisoare.

Însă, datorită onestității lui Heller, acesta va beneficia de o clauză a „Bunului Samaritean”, care prevede că are dreptul la trei la sută din suma găsită, adică 4.500 de euro (22.255 lei).

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO