Un bărbat a primit o amendă de 30.900 € pentru că a mers la discotecă, deși era în carantină

Ultima actualizare: 23-03-2020 15:03
bani euro
Shutterstock

O ieşire în oraş l-a costat foarte scump pe un locuitor din Taipei. Acesta a fost condamnat la plata unei amenzi de un milion de dolari taiwanezi, echivalentul a 30.900 de euro, pentru că a mers la discotecă, deși era în carantină.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, se afla în autoizolare timp de 14 zile la domiciliu, după ce s-a întors din Asia de Sud-Est, fiind suspectat de infectare cu coronavirus, informează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Taiwanezul a fost identificat duminică într-o discotecă în timpul unui control de rutină al poliţiei. Autorităţile i-au aplicat cea mai usturătoare amendă, pentru că a dat dovadă de ''rea-voinţă''.

"Persoanele surprinse în locuri aglomerate şi ventilate necorespunzător vor fi trimise la un centru de carantină şi vor primi o amendă de 1 milion de dolari taiwanezi", a declarat primarul din Noul Taipei, Hou Yu-ih. ''Nu voi da dovadă niciun fel de indulgenţă'', a adăugat el.

Statul insular a fost dat de exemplu pentru maniera în care luptă împotriva epidemiei. Autorităţile au avut o atitudine pro-activă pentru reducerea numărului vizitatorilor din străinătate şi au oferi sfaturi sanitare puse în aplicare pe scară largă.

Taiwanul a înregistrat în 2003 cel mai grav bilanţ, 84 de morţi, în urma epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS).

În urma acestei experienţe, a fost înființat un centru de control dedicat crizelor sanitare, activat pentru a coordona răspunsul la COVID-19 pe 20 ianuarie, înainte chiar de instaurarea carantinei în Wuhan, oraşul din China considerat epicentrul epidemiei.

În pofida proximităţii culturale şi geografice cu China, în Taiwan au fost raportate doar 195 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi două decese.

Luni, autorităţile au raportat un caz de infectare la un copil de patru ani, cel mai tânăr pacient din ţară, potrivit DPA. Băieţelul şi părinţii acestuia, amândoi testaţi pozitiv, au revenit vineri din Olanda, conform Centrului de control al epidemiilor.

Aceştia se numără printre cele 25 de cazuri importate, potrivit bilanţului de luni.

Taiwanul interzice în prezent intrarea non-rezidenţilor pe teritoriul său, iar persoanele care sosesc în ţară trebuie să respecte o carantină la domiciliu.

Persoanele plasate în carantină sunt verificate prin intermediul GPS-ului de pe telefoanele lor mobile. Amenda de un milion de dolari taiwanezi se poate dubla în cazul în care persoana aflată în carantină foloseşte transportul în comun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!