Un avion al companiei United Express a aterizat de urgenta, dupa ce un incendiu a izbucnit la bord: "Avem fum in cabina"

Ultima actualizare: 10-06-2015 06:54
avion United Express

Un avion al companiei United Express, care efectua un zbor din Newark spre Hartford, Connecticut, a aterizat de urgenta dupa ce la bord a izbucnit un incendiu, scrie Daily Mail.

Aeronava transporta 36 de pasageri si 3 membri ai echipajului si a aterizat in siguranta pe un aeroport aflat la 25 de kilometri distanta de destinatia initiala.

Pilotii au contactat turnul de control aerian si au declarat situatie de urgenta dupa ce un incendiu a izbucnit in cabina pilotilor: "Avem foc la bord si ceva fum in cabina. Vom declara o urgenta. Sunt flacari, dar credemn ca putem efectua o aterizare rapida. Puteti sa aduceti autospecialele pompierilor? Vom efectua o evacuare de urgenta", le-au spus pilotii celor de la turnul de control.

Avionul a aterizat in siguranta, iar pasagerii si echipajul au fost evacuati. Oamenii aflati la bord au povestit ca mirosul de fum se simtea in tot avionul.

Un incendiu la bordul unei aeronave poate fi catastrofal si au existat incidente care au dus la prabusirea avioanelor dupa ce flacarile au topit instalatiile de fire care ajuta la controlul aparatelor de zbor.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO