Un angajat al serviciului de spionaj intern din Germania a fost arestat. Ar fi planuit un atentat in sediul central al BfV

Ultima actualizare: 03-12-2016 07:02
germania

Un cetatean german care lucra pentru serviciul de informatii interne a fost arestat la Berlin sub suspiciunea ca a facut declaratii care aveau continut islamist pe retelele de socializare si ca ar fi dezvaluit informatii clasificate.

Un purtator de cuvant al agentiei a refuzat sa dea detalii despre functia suspectului si nici nu a comentat informatiile aparute in publicatia Die Welt, conform carora barbatul de 51 de ani planuia un atentat chiar in sediul central al BfV (Bundesverfassungsschutz).

"Nu exista dovezi pana in acest moment ca ar fi un real pericol in ceea ce priveste securitatea BfV", a declarat oficialul."Barbatul este acuzat ca a facut afirmatii islamiste pe internet, a folosit un nume fals si ca a dezvaluit documente interne ale agentiei pe Internet. Barbatul s-a comportat ireprosabil in timpul recrutarii, antrenamentului si la serviciu", a precizat purtatorul de cuvant.

Presa germana a relatat ca angajatul s-a convertit in secret la religia musulmana in 2014 si ca a fost recrutat in primavara acestui an pentru a monitoriza extremismul islamist din Germania.

Autoritatile germane au intensificat operatiunile de supraveghere asupra gruparilor islamiste si indivizilor suspectati de legaturi dupa doua atacuri revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic in iulie.

BfV estimeaza ca in Germania s-ar afla aproximativ 40,000 de islamisti, dintre care aproximativ 9,700 de salafisti, ultraconservatori. Politia a arestat mai multi suspecti care aveau legaturi cu organizatia Statul Islamic in ultimele saptamani, inclusiv un sirian in varsta de 20 de ani care a incercat sa plece in Danemarca cu potentiale materiale explozibile.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO