Un angajat al Consulatului Franței, acuzat că transportat ilegal arme în Cisiordania

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
conflict israel palestina

Un angajat al consulatului francez la Ierusalim este acuzat că ar fi furnizat ilegal arme palestinienilor. Astfel, el este acuzat că ar face parte dintr-o organizație care face trafic de arme.

Shin Bet, agenţia de securitate internă a Israelului, l-a identificat pe suspectul în vârstă de 23 de ani ca fiind Romain Franck. El este acuzat că a folosit un vehicul al consulatului pentru a trece de controalele de securitate şi a transfera 70 de pistoale şi două puşti de asalt din Fâşia Gaza în Cisiordania, informează News.ro.

Franck face parte, conform rapoartelor, dintr-o organizaţie de trafic de arme şi ar fi efectuat transporturile de arme fără ca superiorul său să ştie.

„Acesta este un incident foarte serios în care au fost exploatate privilegiile şi imunitatea misiunilor diplomatice din Israel pentru a fi transportate ilegal arme care ar putea fi folosite în atacuri teroriste”, a afirmat agenţia de securitate.

În comunicat se arată că bărbatul a recunoscut că a primit arme de la un angajat al centrului cultural francez din Fâşia Gaza pe care le-a dus în Cisiordania acolo unde au fost vândute traficanţilor de arme.

Potrivit sursei citate, acesta „a acţionat pentru a obţine profit financiar, la iniţiativa proprie şi fără ca superiorii săi să ştie”. Nu există informaţii că ar avea motive ideologice cum ar fi susţinerea militanţilor palestinieni, conform unui oficial al Shin Bet.

Franck a fost arestat în februarie la graniţa cu Fâşia Gaza şi a apărut la tribunalul din sudul Israelului luni. Alte nouă persoane au fost arestate, conform Shin Bet, inclusiv un gardian palestinian care lucra la consulatul Franţei.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO