Orașul din Venezuela care a pus în circulație propriile bancnote

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Bancnota Venezuela
Twitter/@Golpealos

Autoritățile din orașul venezuelean Elorza au început să emită propriile bancnote, din cauza crizei economice care afectează întreaga țară.

Potrivit oficialilor, hiperinflația și lipsa bancnotelor naționale au afectat turismul și schimburile comerciale din Elorza. Astfel, introducerea noilor bancnote va facilita schimburile comerciale din timpul unor festivități care vor fi organizate în orașul situat în vestul țării, începând de luni, informează BBC News. 

Astfel, noile bancnote pot fi procurate de la primăria din Elorza, prin transfer bancar. Pe bancnote apare chipul eroului Jose Andres Elorza, de unde provine și numele orașului.

„Oamenii nu au bolivari de cheltuit, motiv pentru care am creat două noi tipuri de bancnote. Deja am vândut bancnote cu o valoare echivalentă a două miliarde de bolivari”, a spus primarul Solfredy Solorzano.

Potrivit omului de afaceri local Canuto Garcia a expplicat că autoritățile locale au venit cu această idee după ce au observat că nu „a curs cu bani” la o sărbătorile din orașele din apropiere.

„Acum, cei care vor să cumpere dulciuri sau chiar o vacă întreagă pentru, vor putea face asta”, a spus un crescător de vite.

Nu este primul oraș din Venezuela care pune în circulație propriile bancnote. În luna decembrie, comunitatea El Panal din Caracas a pus în circulație propriile bancnote, care puteau fi date la schimb pentru orez.

Venezuela are cea mai ridicată rată a inflației din lume. La finalul lui februarie 2018, prețurile din Venezuela au crescut cu 6.000%, potrivit estimărilor opoziției care domină Adunarea Generală. Venezuelenilor li s-a impus o limită de 10.000 de bolivari pe zi, echivalentul a mai puțin de cinci cenți americani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO