Un american a murit după ce a participat la o „petrecere COVID”: „Am crezut că este o farsă”

Dată publicare: 12-07-2020 11:32
Dată actualizare: 12-07-2020 13:50


Coronavirus

"Cred că am făcut o greșeală. Am crezut că este o farsă, dar nu este." Acestea au fost ultimele cuvinte ale unui pacient de 30 de ani care a murit la Spitalul Metodist din San Antonio săptămâna aceasta după ce a participat la așa-numita „petrecere COVID”.

Dr. Jane Appleby, directorul medical al spitalului, a declarat că pacientul le-a povestit asistentelor despre petrecerea găzduită de cineva care fusese diagnosticat cu noul coronavirus. „Ideea era ca oamenii să se adune ca să vadă dacă virusul este real și dacă cineva se infectează”, a declarat Appleby, transmite ABC News.

Medicul a vrut să spună povestea acestui pacient nu pentru a-i speria pe oameni, ci pentru a se asigura că înțeleg că virusul poate afecta pe oricine.

Ținutul Bexar, unde se află orașul San Antonio, are peste 18.600 de cazuri confirmate, numai vineri fiind înregistrate 923 de cazuri noi. Majoritatea celor bolnavi sunt tineri: 24 la sută au între 20 și 29 de ani, fiind urmați de categoria de vârstă 30-39 de ani (20 la sută), potrivit Departamentului Sănătății.

Dr. Appleby a confirmat că în spitalul pe care îl conduce au fost internați tot mai mulți oameni din aceste categorii de vârstă. Unii răspund la tratament și se fac bine repede, în timp ce starea altora se agravează.

Medicul a avertizat că virusul nu „discriminează” și încurajează publicul să poarte măști și să stea acasă cât mai mult posibil.

 

Sursa: V.D.


VIDEO PROTVPLUS.RO