Un al doilea medic american, infectat cu virusul Ebola in Africa. OMS: Numarul bolnavilor a ajuns la 20.000; 1.552 de decese

Dată publicare: 03-09-2014 11:11
Dată actualizare: 06-09-2014 07:01


Ebola

Organizatia crestina SIM a anuntat marti ca un al doilea misionar american a fost depistat pozitiv in Liberia de infectare cu virusul Ebola, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Medicul american infectat, a carui identitate nu a fost dezvaluita, nu trata bolnavi atinsi de Ebola, care se afla in carantina, ci ingrijea paciente cu afectiuni ginecologice intr-un spital din Monrovia, capitala Liberiei, finantat de SIM, a precizat organizatia intr-un comunicat.

"Nu se stie cum a intrat in contact cu virusul", a anuntat organizatia. "Medicul infectat a fost plasat la randul lui imediat in carantina, se simte bine si are un moral bun".

De altfel, cazurile de infectare cu Ebola se inmultesc rapid in Africa de Vest si fenomenul va continua, probabil, a anuntat marti un oficial american de rang inalt din domeniul sanatatii, care a apreciat ca trebuie sa se actioneze urgent si masiv pentru a opri raspandirea acestei epidemii.

"In pofida eforturilor mobilizate de Guvernul american, Centrul american pentru prevenirea si controlul bolilor (CDC) si tarile afectate, numarul cazurilor continua sa se inmulteasca (...) rapid", a spus doctorul Tom Frieden, directorul CDC, citat de AFP.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a estimat saptamana trecuta ca 20.000 de persoane ar putea fi afectate in Africa. Potrivit ultimului bilant al OMS, 1.552 de persoane au murit din cauza infectarii cu virusul Ebola.

Acest virus face ravagii si in Republica Democrata Congo, unde 31 de morti au fost inregistrati. Insa OMS a anuntat ca boala ramane prezenta doar in aria din nord-vestul in tarii unde a fost detectata.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO