Adolescent chinez mort, după ce a fost internat într-un centru de tratare a dependenței de internet
Un adolescent chinez în vârstă de 18 ani a murit la câteva zile, după ce a fost internat într-un centru de tratare a dependenței de internet, fapt ce a stârnit valuri de critici asupra instituțiilor de acest fel.
Trupul tânărului prezenta mai multe răni, iar directorul centrului și membri ai echipei au fost reținuți de poliție, potrivit BBC.
Incidentul a avut loc la începutul acestei luni, în estul provinciei Anhui.
Mama tânărului a declarat că fiul său dezvoltase o dependență serioasă de internet, iar ea și soțul ei nu îl puteau ajuta. Cei doi au decis să își trimită fiul la un centru din orașul Fuyang, care susținea că folosește o combinație de ”consiliere psihologică și antrenament fizic” pentru a trata copii de dependența de internet.
Alegeri 2024
14:48
Alegeri prezidențiale 2024. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 189 posibile incidente electorale
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
Adolescentul a fost internat pe 3 august, iar două zile mai târziu părinții au fost informați că fiul lor a fost dus de urgență la spital, unde, mai târziu, a murit. Cauza exactă a decesului nu este cunoscută.
Părinții susțin că doctorii au confirmat că trupul tânărului prezenta peste 20 de răni externe, dar și câteva interne.
”Corpul fiului meu era acoperit de cicatrici. Când l-am trimis la centru, era bine. Cum ar fi putut să moară în 48 de ore?”, a declarat mama lui pentru ziarul Anhui Shangbao.
Televiziunea publică CCTV a transmis că directorul centrului și patru pedagogi au fost reținuți de poliție, iar autoritățile au închis centrul în timp ce o anchetă se află în derulare.
În ultimii ani, China a cunoscut o creștere a numărului așa ziselor ”tabere militare” ce au drept scop tratarea dependenților de jocuri video și de internet.
Unele dintre acestea sunt recunoscute pentru diciplina în stil militar și au fost criticate pentru practicile mult prea aspre la care sunt supuși cei internați – bătăi, terapie cu electroșocuri, între altele.
O parte dintre acestea își desfășoară activitatea în spitale de stat, în timp ce altele sunt private. Anul trecut, o adolescentă și-a ucis mama pentru că a trimis-o la un astfel de centru, unde ar fi fost abuzată.
Companiile creatoare de jocuri video au început să impună restricții utilizatorilor. Între acestea se află gigantul Tencent, care a impus începând de luna trecută un număr de ore pentru tinerii care se joacă online.