Ultima victima a unui ritual stravechi. Prin ce erau obligate sa treaca femeile, ca sa se marite

picioare legate, China

Han Qiaoni este ultima femeie din China care a fost supusa, in copilarie, unui ritual dureros care duce la mutilare pe viata.

Femeia, in varsta de 102 ani, a fost victima unei traditii stravechi din China, care a fost interzisa abia in anul 1912. Este vorba de “legarea picioarelor”.

In copilarie, degetele de la picioarele fetitelor, in afara de cele mari, erau rupte de catre parinti, apoi indoite la spate si legate cu fase speciale de talpa.

Totul era menit sa asigure picioare cat mai mici femeilor, acesta fiind considerat, timp de secole, cel mai important criteriu de frumusete in China, scrie Daily Mail.

Citește și
Giorgia Meloni summit Malta
Giorgia Meloni renunţă la conducerea grupului Conservatorilor Europeni. Pe cine susține pentru ocuparea postului

Femeile care nu aveau picioarele “legate” aveau slabe sanse sa-si gaseasca un sot.

Han Qiaoni este ultima persoana care poate vorbi despre aceasta bizara traditie.

Desi avea numai 2 ani cand a fost mutilata, ea isi aminteste si acum ca i-au trebuit 6 luni sa se obisnuiasca cu durerea si sa poata merge cu degetele rupte, in pantofi speciali.

AICI puteti vedea fotografi cu Han Qiaoni.

Traditia a inceput in timpul dinastei Song, intre anii 960-1200 d.Hr. Totul a pornit de la o dansatoare de care s-a indragostit Li Yu, regele Chinei intre anii 961-975.

Tanara isi legase picioarele in asa fel incat acestea sa semene la forma cu Luna Noua.

In scurt timp, obiceiul s-a raspandit, fiind asociat apoi cu bunastarea. Tinerele recurgeau la aceasta mutilare, in speranta ca se vor marita cu un barbat bogat.

Desi un preot britanic a incercat sa interzica traditia in 1874, o lege in acest sens s-a dat abia in 1912.

Totusi, obiceiul a fost pastrat in secret, in special in familiile mai instarite din China.

Un picior legat nu se mai dezvolta, ramanand la doar 7 cm lungime, ceea ce le facea pe femei mai dependente de barbatii lor, pentru ca aveau practic un handicap fizic.

Daily Mail descrie cum se desfasura acest dureros ritual, aplicat fetelor cu varste cuprinse intre 4 si 7 ani, dar uneori chiar si celor de numai 2 ani.

Totul incepea cu o baie calda la picioare, insa in loc de apa era folosita o mixtura din plante si sange de animal.

Dupa ce mama fetei ii masa picioarele si ii taia unghiile, ii rupea oasele celor 4 degete mai mici si le lega de talpa cu o bucata de matase.

La fiecare doua zile, bandajul era desfacut pentru ca piciorul sa fie spalat, iar apoi legat la loc, mai strans ca inainte.

Fetele erau apoi obligate sa mearga pe jos distante cat mai lungi, pentru ca greutatea corpului sa apese pe degetele rupte si sa le preseze cat mai mult.
 

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Motivul pentru care soldatii rusi au inlocuit
Motivul pentru care soldatii rusi au inlocuit "carpele de picioare" cu sosetele dupa 4 secole

Soldatii rusi renunta la celebrele "portyanki", o traditie fondata incepand cu secolul al XVII-lea. Atunci soldatii au inceput sa utilizeze bucati patrate de panza infasurate peste laba piciorului pentru a preveni bataturile date de cizme sau bocanci.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.