Ultima dorință a unui condamnat la moarte. Bărbatul a ucis cu brutalitate un vânzător, în timpul unui jaf

Ultima actualizare: 31-08-2021 21:00
condamnat
BBC

Un deținut condamnat la moarte, urmând să fie executat în septembrie, a intentat un proces împotriva închisorii, cerând ca un pastor să fie lăsat să pună mâna pe el în timpul executării sale.

John Henry Ramirez, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la moarte după ce a omorât cu brutalitate vânzătorul unui magazin, Pablo Castro, în 2004.

Deținutul a înjunghiat vânzătorul de 29 de ori în timpul unui jaf. Ramirez și complicii săi au plecat cu doar 1,25 de dolari, potrivit ladbible.com.

Acesta a va fi executat pe 8 septembrie. Ramirez vrea ca judecătorul să-i permită unui pastor să fie prezent în camera în care va avea loc execuția și să pună mâinile pe el în timp ce i se administrează injecția letală.

Punerea mâinilor asupra unei persoane muribunde este un gest ce reprezintă trecerea în neființă sub o binecuvântare spirituală.
Procesul susține că refuzul dorinței lui Ramirez ar fi o încălcare a primului amendament.

Bărbatul a primit condamnarea la moarte în 2009. Acesta a mărturisit, într-un interviu pentru BBC, că atât el, cât și complicii săi băuseră vodcă și au consumat cocaină și alte droguri înainte de a da spargerea.

„L-am înjunghiat în gât. Se auzea cum se îneca. Asta m-a trezit la realitate și atunci am văzut cât de rănit era și cât sânge era în jurul său. În acel moment mi-am dat seama că am mers prea departe”, a declarat acesta.

Ramirez este fost marinar, iar cariera sa a luat sfârșit odată cu acest incident.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO