Uite-l pe ROBOSAURUS: monstrul de 30 de tone care mananca masini! VIDEO

Ultima actualizare: 30-10-2012 16:40

Robosaurus este cel mai mare monstru de metal din lume. Arata ca o creatura pe jumatate robot, jumatate dinozaur, are 12 metri inaltime si a fost construit cu ajutorul a peste 30 de firme specializate in hi-tech. La micul dejun mananca masini.

Constructia primului monstru de metal cu apucaturi de dinozaur a durat cam doi ani de zile. Robosaurus a "vazut lumina zilei" in 1989 si a costat atunci aproximativ 2,2 milioane de dolari.

Monstrul de metal poate sa ridice in aer, fara niciun efort deosebit, o masina sau un avion de lupta, pe care sa le "mestece" apoi in falcile de otel.

Aceste demonstratii ale tehnologiei robotizate au loc de obicei pe stadioane, in fata a zeci de mii de spectatori, in adevarate turnee internationale. La un moment dat a stabilit chiar si un record in materie de public, venit sa-l admire pe cel mai tare robot din lume. S-a intamplat in Canada, unde au asistat la demonstratiile sale aproximativ 2.000.000 de curiosi.

Robosaurus nu gandeste insa de capul sau! De fapt, cel care il comanda se afla chiar in capul sau, pentru ca acolo e locul pilotului care il controleaza. Ideea care sta la baza acestui tip de control apartine unui faimos scriitor de science-fiction, Robert Heinlein. Acesta a lansat conceptul „Waldo“, o masinarie pe care o poti „imbraca“ si controla ca si cum ar fi o extensie a corpului tau. De altfel, aceasta idee a fost aplicata cu succes in cel mai renumit film S.F. al ultimilor ani, AVATAR.

Atunci cand pilotul isi misca o mana, se misca si bratul jurasic-metalic al monstrului. Cu toate acestea, controlul lui Robosaurus nu este in totalitate uman, ci exista si un computer de bord care coordoneaza toate actiunile.

Robosaurus este asteptat cu nerabdare sa-si arate "talentele" chiar zilele acestea, la Festivalul organizat cu ocazia Sarbatorilor de Paste in Sidney, Australia, in perioada 01-14 aprilie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO