UE prelungește cu un an sancţiunile împotriva Rusiei, în urma anexării Crimeei

Ultima actualizare: 18-06-2020 18:38
UE prelungește cu un an sancţiunile împotriva Rusiei, în urma anexării Crimeei
Shutterstock

Statele membre UE au căzut de acord asupra extinderii cu un an a sancţiunilor economice impuse Rusiei pentru că a anexat Crimeea în 2014, informează AFP şi DPA.

Astfel, sunt blocate anumite exporturi şi importuri din Crimeea şi li se interzice companiilor cu sediul în UE să investească şi să ofere servicii turistice în peninsula din Marea Neagră.

"UE nu recunoaşte anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului de către Federaţia Rusă şi continuă să condamne această încălcare a dreptului internaţional", se spune într-un comunicat de presă al blocului european, citat de AFP.

UE a impus progresiv sancţiuni din 2014, ca răspuns la sprijinul Moscovei pentru separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei şi la anexarea peninsulei Crimeea.

Au fost puse în aplicare trei seturi de sancţiuni: interzicerea tuturor investiţiilor europene în Crimeea şi Sevastopol, o listă neagră a personalităţilor şi companiilor acuzate că participă la destabilizarea Ucrainei şi sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Aceste sancţiuni economice afectează băncile, companiile de apărare şi companiile petroliere şi interzic europenilor să investească în Rusia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO